Den nye driveren er Kim Åge Larsen, som står bak Larsens bakeri.

– Det blir spennende. Det er jo en slags institusjon som jeg har fått muligheten til å ta over. Jeg måtte gå noen runder med meg selv før jeg valgte å takke til muligheten om å overta driften, sier Larsen.

Det blir spennende. Det er jo en slags institusjon som jeg har fått muligheten til å ta over.

Konkurs

Driftsselskapet til bakeriet Chr. Olsen Eftf i Torvgaten i Farsund ble i juli slått konkurs. Etter kort tid valgte Elisabeth Johnsen - som er gift med forrige driver Bjørn Johnsen - å videreføre driften i nytt selskap. At ektemannen ønsket å trekke seg ut av bakeriet, annonserte han selv i Lister i juni, etter et år med motgang og sykdom.

– Jeg har alltid jobbet mye, men bakeryrket er jo et fag du bør kunne. Det å jobbe for mye, med noe man ikke behersker 100 prosent, over lang tid oppdaget jeg for sent, så i januar fikk jeg en depresjon som gjorde at jeg måtte bremse på jobbingen. Jeg fikk heldigvis mye hjelp av min sønn, som var med som assistent i fjor sommer og hans venner, sa han blant annet.

– Turbulente år

Nå velger altså kona også å gi seg.

– For en berg og dalbane vi har sittet på i halvannet år!! Det har vært opp og ned, humper og dumper, og selvsagt gleder og entusiasme også. Og jeg overdriver ikke når jeg sier at en stor gruppe av dere virkelig har vært til støtte og oppmuntring, dere har gjort at vi i tunge perioder har fortsatt og nektet å gi opp! Vi kjenner så mange av kundene våre nå og det er så hyggelig å møte dere når dere kommer innom, står det på bakeriets Facebook-side.

– Men etter nesten to turbulente år har jeg nå allikevel tatt avgjørelsen; jeg velger å gi stafettpinnen videre til noen med faglig utdannelse, som er godt innarbeidet og som jeg tror vil gagne kundene, står det videre.

Catering

Kim Åge Larsen lover at han skal gjøre alt for at kundene blir fornøyde.

– Jeg leverer brød til de fleste dagligvarebutikkene i dag. Det skal jeg fortsette med. I tillegg kan jeg nå, med denne overtakelsen av bakeriet, utvide og drive med catering. Det gjør at helheten i bakeriet blir bedre. Da kan jeg tilby både bakeri, catering og konditorvarer.

I tillegg kan jeg nå, med denne overtakelsen av bakeriet, utvide og drive med catering.

Tidligere i år inngikk bakeriet et samarbeid med Edgars bakeri. Det avsluttes når Larsen tar over.

– Det blir kun våre varer i kafeen.