Dette bekrefter Chr. Olsens Eftf selv i et innlegg på deres Facebook-side onsdag kveld. Bakgrunnen for samarbeidet er at bakeren i Torvgaten over tid blant annet har slitt med sykdom.

– Som mange av dere vet at vi i lang tid har hatt sykdom på huset, noe som har gjort at min mann og sønn har måttet gjøre seg kjent med våre bakerutiner og teknikker, og hver natt prøvd å levere det beste av hva vi har hatt mulighet til å oppnå. Vi beklager til kunder som til tider ikke har fått brødene de har hatt forventninger om, og vi vet at kvaliteten ikke har vært hundre prosent hele tiden. Å få en utdannet baker til Farsund for bare en periode har også vært en umulig oppgave. Etter en lang vinter skjønte vi nå at tiden er inne for forandringer, og da Bjørn (Johnsen, styreleder, journ. anm) også ble syk av press og ekstremt mye jobbing, så vi oss nødt til å gjøre noe. Da vi samtidig rådførte oss med konsulenter om bedriftens økonomi, så vi klart at tiden ikke lenger er der at et lite bybakeri kan holde kostnader nede ved egen produksjon. Vi har derfor fra og med i morgen (torsdag, journ. anm) inngått et samarbeid med Edgars, noe vi tror vil styrke kvaliteten på mange av varene, samtidig som dere kunder fremdeles vil finne mye av det som er Chr Olsen, skriver daglig leder Randi Johnsen på Facebook-siden.

Bakeren Chr. Olsen Eftf i Torvgaten i Farsund har inngått et samarbeid med Edgars Bakeri. Foto: Olav Hoel

Videre skriver de at alt av kaker, konditorvarer og smultringer vil bli laget i deres bakeri på samme måte som de alltid har gjort.

– Vi vil også innen få dager fremdeles tilby baguettene, focaccia, flerkorn, ciabatta og rundstykker slik dere kjenner dem. Dere vil fra nå av finne et stort utvalg av kjempegode kvalitetsbrød fra Edgars. Vi vil også selge mye av hvetebaksten som Edgars tilbyr i sine bakerier, skriver Johnsen videre.

De ber derimot om en viss tålmodighet.

– Alt vil ikke være på plass fra dag en, men vi vil gjøre vårt ytterste hver dag for at dere skal bli fornøyde, og vi vil gjerne at dere kunder gir oss konstruktive tilbakemeldinger om produkter og utvalg etterhvert, skriver Johnsen.

Lister24 var torsdag morgen i kontakt med styreleder Bjørn Johnsen, som da ikke hadde anledning til å snakke grunnet hektisk aktivitet på bakeriet, og ba om å få komme tilbake til det senere.

Bakeren Chr. Olsen Eftf i Torvgaten i Farsund har inngått et samarbeid med Edgars Bakeri. Foto: Olav Hoel