– Det har vært helt strålende, fantastisk og magisk. Folk virker litt lamslåtte og veldig fornøyde, så dette har vært en god dag, sier Ann Helen Erichsen i Destinasjon Knaben til Kvinesdal 24.

Hun forteller at de på forhånd var litt spent på hvordan romfølelsen, akustikken og hvordan dette ville være inne i gruven, men i etterkant er hun altså godt fornøyd.

– Hun står der alene med pianoet og spiller i tillegg til å ha med seg en på lyd og en på lys. Det hele ble en kjempefin setting som passer fint inn her. Hun er også en flink formidler hvor hun forteller historier og binder det hele sammen på en fin måte, sier Erichsen.

Hun er også en flink formidler hvor hun forteller historier og binder det hele sammen på en fin måte.

Hilde Selvikvåg hadde søndag tre konserter i besøksgruven på Knaben Foto: Privat

Utsolgte forestillinger

De hadde plass til cirka 80 publikummere på hver av forestillingene, og anslår at i hvert fall 230 personer har vært innom på de tre konsertene søndag.

– Alle forestillingene ble utsolgt og vi måtte legge opp til ekstra kapasitet to ganger, så det er veldig gøy. Vi solgte billetter til siste slutt, og det har kommet mye lokale folk og folk som har hytte i området. I tillegg er det også noen som har kommet fordi de kjenner henne og har et forhold til henne, sier Erichsen.

Publikum så ut til å være fornøyd med forestillingen. Foto: Privat
Hilde Selvikvågs piano. Foto: Privat
Tilsammen over 200 personer fikk oppleve Hilde Selvikvåg i besøksgruven på Knaben søndag. Av sikkerhetsmessige årsaker måtte de besøkende ha på seg hjelm. Foto: Privat

Konsertene med Hilde Selvikvåg kom i stand gjennom at hun selv tok kontakt med dem om muligheten for å holde en konsert her, og så har Destinasjon Knaben i samarbeid med Knabens Venner lagt til rette for gjennomføringen gjennom å være lokale arrangører.

– Da var vi igang med et prosjektet hvor vi begynte å tenkte på å ta i bruk en større del av gruvebygget og få inn noe innhold, så for oss var dette perfekt timing. Lørdag åpnet også en utstilling med Solfrid Økland i heisehuset, noe som også har vært vellykket med mange besøkende, sier Erichsen.

Lørdag ble Solfrid Øklands fotoutstilling åpnet. Foto: Privat
Lørdag ble Solfrid Øklands fotoutstilling åpnet. Foto: Privat
Det er mange som besøkte Knaben i helgen. Foto: Privat

Knabens har en lang gruvehistorie med gruvebygningene, kulturmiljøet i Gruvebyen og spor i landskap etter gruvedrift er viktige element som definerer Knabens egenart. Med det prosjektet de nå er igang med ønsker de å skape nye opplevelser i dette området.

– Vi kommer til å fortsette med konserter og eventer i gruve-området. Noe av målet med dette prosjektet er å skape nye opplevelser her, men om det blir konserter i gruvene eller andre steder er vanskelig å si. Vi kommer i hvert fall til å bruke gruvebygningene og Knaben til eventer, sier Erichsen.

Vi kommer til å fortsette med konserter og eventer i gruve-området.

Hilde Selvikvåg skal lenge ha drømt om å holde konsert i gruvene på Knaben. Foto: Privat

Fascinert av området

Som Kvinesdal24 skrev tidligere i uken har Hilde Selvikvåg, som ble nominert til Spellemannspris i vise-klassen for debutplaten «Slepp meg fri» i 2016 og som nå er aktuell med sitt andre album «Fanga heile verden», lenge drømt om å få muligheten til å spille i gruvene på Knaben.

– Jeg har alltid vært fascinert av den historiske gruvebyen på fjellet. Som liten var jeg her på besøk hos venninnen min som hadde hytte her, og i dag er jeg her stadig vekk da min bedre halvdel, Eirik Stakkeland, er fjotlending. Knaben er utrolig flott! heter det fra artisten selv.

Hilde Selvikvåg både spilte, sang og fortalte historier under sine konserter på Knaben søndag. Foto: Privat
Bilder fra Solfrid Øklands fotoutstilling. Foto: Privat
Bilder fra Solfrid Øklands fotoutstilling. Foto: Privat
Bilder fra Solfrid Øklands fotoutstilling. Foto: Privat