– Når oppvekkelse av døde blir et salgsargument for kristne stevner, da har man gått for langt. Noen ansvarlige innen kirke- og samfunnsliv må si fra, mener Fragell.

Sommerstevne-taler

Allerede på 1960-tallet, da Aril Edvardsen startet opp sin virksomhet i Sarons Dal i Kvinesdal uttrykte han sin skepsis til det han karakteriserer som mirakler, helbredelser og demonutdrivelse.

– Jeg har jevnlig tatt opp denne problematikken. For meg har dette vært en del av oppgaven som humanist, sier humanetikeren og livsynsdebattanten til Kvinesdal24.

Nylig skrev han et leserinnlegg i Vårt Land og i Dagbladet der han blant annet kritiserte Troens Bevis for å invitere predikanten Daniel Kolenda til det store sommerstevnet i Sarons Dal. Kolenda skal tale både på formiddagsmøtet og kveldsmøtet under stevnet søndag 15. juli.

Fragell er også kritisk til Roy Godwin, som skal være hovedtaler på Oase-bevegelsens stevne i Fredrikstad.

– Disse stevnene inviterer karismatiske, spekulative predikanter for å skape oppmerksomhet rundt sine arrangementer, sier Fragell.

Vekket opp treåring

Ifølge Vårt Land forteller Kolenda i flere YouTube-videoer om hvordan han vekket opp en treåring fra de døde på et teltmøte i Nigeria i 2009. Kolenda er leder av organisasjonen Christ for all Nations, som oppgir å ha omvendt 78 millioner mennesker på det afrikanske kontinentet siden oppstarten i 1974.

– Predikanter stille gjerne opp på det jeg kaller for massemøter, der presse, statsråder, toppolitikere er til stede. På den måten skapes det interesse for personene som deltar på møtene. Jeg synes det er galt av toppolitikere å stille opp når det inviteres amerikanske og utenlandske mirakelpredikanter, sier Fragell.

Han henviser til at flere toppolitikere og statsråder har gjestet møter på sommerstevnet.

– Både blant kristenfolket og andre så mener man at man ikke bør bruke denne typen virkemidler og overdrivelser for å omvende mennesker, hevder Levi Fragell.

Folk her kjenner oss, og vet hva vi står for.

– Folk kjenner oss

Styreleder i Troens Bevis, Sten Sørensen, som også er stevneleder for årets sommerstevne, er relativt ordknapp når vi ber ham om å kommentere Fragells synspunkter.

– Jeg har ingen kommentar til Levi Fragells utspill. Folk her kjenner oss, og vet hva vi står for, er det eneste han vil si.

Overfor Vårt Land ønsker ikke daglig leder Rune Edvardsen i Troens Bevis å kommentere saken.