Fintland har sendt e-brev til Kvinesdal kommune om saken. Han viser til at det mest naturlige valget når en kommer gående fra Liknes for å nå butikkene på Åmot er å følge Åmotsvegen.

– Rema 1000, bakeriet og Europris er på mange vis eit kjernepunkt sidan dei tilbyr varer som ein treng på dagleg basis, men å koma her gåande, syklande eller vinterstid på kjelke er både utrygt og vanskeleg - og området ber preg av å berre vera tilpassa motorisert ferdsel, skriver Fintland på klingende nynorsk i e-brevet.

... å koma her gåande, syklande eller vinterstid på kjelke er både utrygt og vanskeleg

Han viser til at Austerdalsvegen har mye trafikk med relativt høy fart og foreslår derfor etablering av nytt gangfelt over denne veien til området ved bensinstasjonen på Åmot.

I nordlig ende vil han eventuelt tilrettegelgge med asfalt på et lite området der de i dag er en hardstampa sti.

– Den hardstampa stien ved enden av autovernet på sida ved bensinstasjonen vitnar om mykje ferdsel og at dette er den mest naturlege vegen å koma til området på. På parkeringsplassen vidare mot butikkane kan det med fordel målast ein gangsti eller hjelpeliner til der ein kan setja frå seg syklar etc. I sørleg ende er det relativt god plass til anten oppmåla gangfelt eventuelt grusa skulder/ fortau, skriver Trygve Fintland.

I sørleg ende er det relativt god plass til anten oppmåla gangfelt eventuelt grusa skulder/ fortau

Han understreker at det viktigste i denne omgang er gangfeltet og dette bør også bli brøyta på vinterstid.

– Det er mange ungar og mjuke trafikantar som brukar området (det ligg jo òg ein leikebutikk i nummer 7), så ei tilretteleggjing er både naudsynt og viktig for trafikktryggleiken sommar som vinter, avslutter Fintland sitt innspill per e-brev til kommunen.