– Vi satser på noe de har prøvd på lengre østover, som i Mandal og Kristiansand, der de bygger seksjonsbygg som lagerhall eller seksjoner som de selger til både private og bedrifter, for eksempel snekkere og håndtverkere. Der har dette vært veldig populært. Selv om det kanskje ikke er så veldig gode tider i byggebransjen, så er dette noe vi satser på og har troa på at kan gå unna, sier Jan Roar Røgenes.

Vi bygger hele bygget utelukkende med lokale entreprenører

Han er medeier i selskapet RA Invest, og står bak dette prosjektet sammen med Øystein Røynestad, Tom Even Aaase og Arnfinn Adolfsen, i tillegg til Johnny Svendsen og Samuel Rafoss. Sammen har de opprettet selskapet Garage Eiendom AS.

– Vi bygger hele bygget utelukkende med lokale entreprenører. Johnny Svendsen og Samuel Rafoss har stått bak mange av industribyggene i Kvinesdal, og har god erfaring på dette området, sier Røgenes.

Allerede solgt

– Hvordan har responsen vært til nå?

– Vi la ut en annonse for noen dager siden og det har allerede vært litt interesse. Vi har blant annet solgt den største endeseksjonen. Ellers har vi også noen reservasjoner på noen av de andre seksjonene i tillegg til at vi har noen navn på blokka. Vi håper og tror at dette er noe som kan være interessant for flere som trenger mer plass. Dette er seksjoner som kan brukes til alt mulig, sier Røgenes.

Slik ser skissen for prosjektet ut. Foto: Skisse: Privat

Hallen som bygges er som nevnt på 1.000 kvadratmeter, og det vil være muligheter for å kjøpe seksjoner fra rundt 100 kvadratmeter og oppover.

– Det er også muligheter for å slå sammen noen av disse. Nå er vi bare i en startfase, så for de som er tidlig ute er det mulig å endre litt på seksjonene og størrelsene, sier Røgenes.

Det er kort byggetid når de først kommer igang, så det er ihvertfall på god vei når vi nærmer oss jul

Byggingen av hallen er i gang, og målet er ifølge Røgenes å ha den klar til jul.

– I forhold til byggetid, så er vi igang med grunnmuren. Kloakk, fiber, strøm og vann og alt sånn er fremme i tomten, så nå begynner Elementbygg på dette bygget på mandag. Deretter går det slag i slag. Da støper de fundamenter, setter opp stålet og sandwich-elementene. VI regner med at bygget faktisk er oppe før jul. Det er kort byggetid når de først kommer igang, så det er ihvertfall på god vei når vi nærmer oss jul, sier Røgenes.

– Planlagt en god stund

– Har dere jobbet lenge med dette prosjektet?

– Vi har planlagt det en god stund og lette etter den riktige tomten. For å sette igang med noe som dette, har man gjerne lyst til å selge noe på forhånd. Men det er ikke lett å selge noe som ikke er på plass. Til slutt fant vi ut av at vi bare måtte hoppe i det og få det opp. Så får vi heller satse på at når det kommer opp og folk ser hvor greit det blir, at det da slår an. Samtidig har vi en viss trygghet i at den ene endeseksjonen allerede er solgt, men vi har fortsatt 700 kvadratmeter ledig, avslutter Røgenes.