Coverks sine lokaler befinner seg over apoteket i Liknes.

– Vi har allerede fått 24 påmeldte, og det er jeg veldig godt fornøyd med. Dessuten regner jeg med at det melder seg på noen flere før påmeldingfristen går ut, uttalte næringssjef i Kvinesdal, Liv Øyulvstad til Lister onsdag.

Øyulvstad understreker at det over lengre tid har vært jobbet med å utvikle dette kvartalet. Det har også blitt utarbeidet en mulighetsstudie.

– Planarbeidet har foregått i tett samarbeid med eierne av kvartalet og Kvinesdal kommune, sier Øyulvstad.

I juni vedtok kommunestyret «Prosjekt Vitensenter», hvor det er definert et arealbehov på cirka 1.000 kvadratmeter til nettopp vitensenter og andre kommunale aktiviteter. Kommunestyret vedtok samtidig å legge til rette for at etablering kan skje i Apotek-kvartalet.

De to byggene som som Ok Reiser og apoteket holder til vil ikke bli berørt. Foto: Bjørn Hoel

– En etablering av et vitensenter i Liknes sentrum har aktualisert og konkretisert utviklingsplanene for Apotek-kvartalet. Det kan bety en sanering av gammel bebyggelse i kvartalet. Men de to byggene som OK Reiser og apoteket i dag holder til i, vil ikke bli berørt, forklarer næringssjef Liv Øyulvstad.

Det bli samtidig påpekt at det i planene inngår et visst areal i første etasje, som det forutsettes at blir solgt til eksisterende og nye forretninger, samt til annen naturlig virksomhet, som det blir påpekt i invitasjonen.

– En realisering av disse planene vil kunne gi store utviklingsmuligheter for sentrum, utdyper Øyulvstad.