Mest fremoverlent satt dagens ordfører fra KrF Per Sverre Kvinlaug, og Arbeiderpartiets ordførerkandidat Bente Ingebretsen.

- Det er viktig for Kvinesdal å vite hva fremtiden bringer, forteller Åse Versland, daglig leder i Handelshuset Kvinesdal, som sammen med Avisen Agder har arrangert denne debatten.

Åse Versland i Handelshuset Kvinesdal er godt fornøyd med lørdagens debatt, men synes politikerne kunne vært litt tydeligere i svarene sine. Foto: Stine Grønolen
Per Sverre Kvinlaug (KrF) før debatten. – Jeg er veldig glad for initiativet, og oppfordrer alle til å bruke stemmeretten under kommende valg, forteller han. Foto: Stine Grønolen

Uenige

- Vi trenger større engasjement i lokalsamfunnene, det er for lite som skjer i bygda! forteller ordførerkandidat Bente Ingebretsen fra Arbeiderpartiet.

Hun er klar i sin tale om at hun ønsker å bli Kvinesdals nye ordfører. Hun peker på at det trengs en forandring i Kvinesdal, og vil arbeide for større innbyggertall, og flere arbeidsplasser.

- Vi har et forskjellig bilde på hvordan situasjonen er, svarer nåværende ordfører fra KrF, Per Sverre Kvinlaug. Vi ser de nye miljøene som spirer frem i små og store bedrifter, og der opplever jeg en positivisme. Han ønsker også å innføre et fritidskort til unger mellom seks og atten år, for å gjøre fritidsaktiviteter mulig for alle.

Det er hard kamp om velgerne i Kvinesdal. Foto: Stine Grønolen
Det var flere som møtte opp som tilskuere på dagens debatt på torvet i Liknes. Foto: Stine Grønolen
Liv Egeland etterspør en bedre veterinærordning i kommunen. Høyres Ronny Nielsen svarer at han er irritert på seg selv, for at dette er et tema de ikke har tatt tak i, og mener selv de har en stor jobb å gjøre innenfor veterinærtilbudet i landbrukskommunen.   Foto: Stine Grønolen

Vitensenter

Debatten om hvordan Kvinesdals sentrum blir engasjerer. Fremgangsmåten for å bygge opp om Liknes er forskjellig, men partiene har et felles mål om at sentrum må utvikles og bli mer attraktivt for innbyggerne.

Ronny Nielsen fra Høyre, mener at det må skapes en totalpakke i sentrum for å gjøre Liknes attraktivt, og vitensenteret er en sentral del i planene. Caroline Høyland fra Sp slår et slag for at flomsikringen av neset må være førsteprioritet, og Ingebretsen fra Ap forteller at hun tror det i alle fall vil ta mer enn fire år før vitensenteret har fått plass i bygda.

Camilla Aamodt stiller spørsmål til politikerne om hvordan de stiller seg til vindmølleutbyggingen. Foto: Stine Grønolen

På bekostning av distriktene?

- Hele kommunestyret har gått inn for en flerbrukshallen på Kvinlog, forteller Ingebretsen. For å få dette til, så handler det om prioriteringer, fortsetter hun.

Per Sverre Kvinlaug peker på at når økonomien er i press, så er man nødt til å optimalisere der man kan, og at man må ha fokus på å finne smarte løsninger.

Alle politikerne svarer at de vil jobbe for å stoppe vindmølleutbyggingen i kommunen. Foto: Stine Grønolen
Her får debattantene applaus fra publikum under debatten om vindmøller. Foto: Stine Grønolen

Vetorett til vindmøller

Det var mange kvindøler som hadde tatt turen for å få med seg hva politikerne hadde å komme med. Blant dem var Camilla Aamodt som først dro frem spørsmål om vindmølleutbygging, og hvordan de forskjellige partiene stilte seg til dette. Etter en håndsopprekning, viser det seg at samtlige representanter fra de forskjellige partiene ville jobbe for å stoppe vindmølleutbyggingen i Kvinesdal, til stor applaus fra publikum.

- Vi sier nei til bruk NLF-området til vindmølleutbygging. Vi mener at kommunen må bruke vetoretten vår for å få stoppet vindmølleutbyggingen her i Kvinesdal, forteller Runar Nilsen fra Frp. Dette er et forslag Melinda Kvinlaug fra Venstre også stiller seg helt bak.

Per Sverre Kvinlaug er litt avventende:

- Jeg må vil vedgå at jeg nok har blitt veldig skeptisk til videre vei med vindmøller, men vil vente til vi få alle kort på bordet for videre utredelse av denne saken, forteller han.

Fra venstre: Melinda Kvinlaug (V), Bente Ingebretsen (Ap), Caroline Høyland (Sp) og Runar Nilsen (Frp) under lørdagens debatt. Foto: Stine Grønolen

Fornøyd

Åse Versland fra Handelsparken er godt fornøyd med gjennomføringen av debatten på torvet.

- Her var det et godt opplegg, mye folk og masse engasjement, forteller hun.

– Men skulle jeg gi en kommentar på debatten, så etterlyser jeg litt tydeligere svar fra politikerne. Det er noe uklart hvilke standpunkt de har i de ulike temaene, sier hun.

Fra den politiske debatten på torvet i Liknes lørdag. Foto: Stine Grønolen