– Jeg ble oppringt av ordfører Per Sverre Kvinlaug like etter kommunestyremøtet onsdag kveld der jeg fikk beskjed om at jeg var ansatt som rådmann. Der og da takket jeg ja til å ta imot jobben, sier lyngdølen.

Trakk søknad

Like etterpå, samme kveld, trakk han sin egen søknad til jobben som rådmann i Farsund.

– Egentlig skulle jeg på intervju til rådmannjobben i Farsund på torsdag. Det ble det jo ikke noe av nå. Det var litt tilfeldig at de to rådmannjobbene var ledige samtidig, og jeg søkte derfor på begge. Det var aldri aktuelt for meg å avvente utfallet av ansettelsesprosessen i Farsund før jeg ga mitt endelige svar til Kvinesdal. Nå har jeg fått tillit i Kvinesdal, og jeg gleder meg til å starte i jobben der, sier Johannessen.

Det var et enstemmig kommunestyre i Kvinesdal som onsdag kveld gikk for å ansette den 56 år gamle Evje og Hornnes-rådmann som kommunens nye rådmann etter Camilla Bruno Dunsæd.

Johannessen, som var kultursjef i Lyngdal før han ble rådmann i Aust-Agder-kommunen, har en fortid på kulturkontoret i Kvinesdal.

– I år er det faktisk 30 år siden jeg startet min karriere innen kommunal forvaltning. Det gjorde jeg i Kvinesdal. Der hadde jeg seks flotte år, og bare gode minner, sier han.

Det er jo hyggelig å høre at de ansatte har satt pris på meg som rådmann de 12 årene jeg har vært ansatt der oppe.

Til sommeren

Foreløpig er det uvisst eksakt når han begynner i rådmannjobben i Kvinesdal. Selv har han tre måneders oppsigelsestid fra jobben i Evje og Hornnes kommune.

– Under kommunestyremøtet torsdag formiddag meddelte jeg politikere og kolleger om at jeg ville si opp. Der fikk jeg høre at det ikke var ønskelig. Det er jo hyggelig å høre at de ansatte har satt pris på meg som rådmann de 12 årene jeg har vært ansatt der oppe, sier han.

Noe av det han ser mest fram til med jobbskiftet er at han får 11 mil kortere kjørevei til og fra jobb hver dag.

– Det gjør meg for så vidt ingenting å kjøre, men det har gått mye tid vekk i bil de siste årene, kommenterer han.

Johannessen vil nå sette seg ned med ordfører og ansettelsesutvalg i Kvinesdal med tanke på å spikre datoen for når han begynner i jobben.

– Det blir i alle fall en gang ut på sommeren, sier han.

600 ansatte

56-åringen ser på det som en stor utfordring å bli den øverste administrative lederen for Kvinesdal kommune. Han vil sitte på toppen av et organisasjonskart som består av 475 årsverk fordelt på 600 ansatte.

– Jeg går nå til en kommune som er betydelig større enn den jeg er vant med. I Evje og Hornnes har vi totalt 400 ansatte. Budsjettene i Kvinesdal blir høyere enn jeg er vant med der jeg er nå, men ellers er utfordringsbildet til kommunene noe av det samme, mener Johannessen.

Nå som lyngdølen er blitt ansatt i Kvinesdal, jobbes det videre med å finne Vidar Torsøes arvtaker til rådmannjobben i Farsund. Nå står det igjen åtte menn og én kvinne til jobben. I Farsund tar man sikte på å ansette ny rådmann i kommunestyremøtet 12. april.