Lørdag ble det arrangert Julemarked på Knaben i regi av Heidi Risnes på Landhandleriet. I Knaben Kapell ble det solgt alt fra lokale saueskinn til hjemmelaga nøtteknekkere. Det var et godt oppmøte blant hytteeiere og lokalbefolkningen, der mange fikk i havn årets julegaveshopping.

Else Risnes har hjemmestrikket Mariusgensere, sokker, votter med mer for anledningen.
Marion Ditrich fra Feda var også til stede med hjemmestrikket bamser.
Her blir det demonstrert hvordan nøtteknekkeren til Arnfinn Nomeland fungerer.
Nøtteknekkeren gjør seg også veldig fin som pynt.

Flere stands hadde også lagt opp til at det gikk an å betale med Vipps, noe som er et bra alternativ når man finner noe man ikke har kontanter nok til å kjøpe med.

Blant kundene på Julemarkedet var Nena Engedal ifra Kvinesdal som har fått tak i en julegave. Hva det er og hvem det er til er hemmelig for oss, men at det er noe fint er helt sikkert. Hun kjøpte også noe til seg selv. – Hvis det er greit for deg, vil jeg gjerne kjøpe denne, sa Nena Engedal ydmykt henvendt til Vanja Knibestøl, som var en av de største utstillerne på julemarkedet.

Laila Risnes var på plass med saueskinn fra egen gård. Her er det også et sitteunderlag med Knaben Gruver som motiv.
Her selger Laila Risnes sitt første sauseskinn for dagen, totalt fikk hun solgt syv saueskinn på fire timer!

Knibestøl mente at hun ikke hadde gjort seg så bra som selger hvis ikke det skulle være greit. Hun og Gunn Høydal hadde den største standen på markedet, og har jobbet jevnt hele høsten for å få alt på plass til lørdagen.

De to solgte blant annet hjemmelagde, scrappede sjokoladekort, strikket yttertøy og decopage-pyntede lykter. Ellers kunne julemarkedet by på alt fra hjemmestrikkede Marius-plagg, saueskinn fra Risnes Gard og hjemmelaga treartikler.

Det var tidvis mye trafikk på Gunn Høydal og Vanja Knibestøl sin kreative stand.
Nena Engedal handler julegaver på messen hos Vanja Knibestøl.
Mye fint å se på og kjøpe.

Arnfinn Nomeland fra Lyngdal hadde med seg blant annet fine nøtteknekkere i tre, noe som fascinerte mange av de besøkende. Lyngdølen solgte tre nøtteknekkere, og var godt fornøyd med det. Det var også folksomt inne på Knaben Landhandleri, der arrangør Heidi Risnes kunne by på ertesuppe, grøt og kake. Det er langt til neste dagligvarebutikk, så denne landhandelen er viktig for bygda. Dessuten er det flere arbeidskarer som bruker butikken som pauserom og møtepunkt.

Det var også mye trafikk på Knaben Landhandleri, der det var fullt kjør i fra start til slutt.
Forever Living med Mona Tobiassen.
Folk handlet både til seg selv og i julegave.

Kanskje vi må servere marsipankake til neste år?

Heidi Risnes er fornøyd med opplegget de hadde denne gangen og har allerede begynt å tenke fremover mot neste års 30-årsjubileum. – Kanskje vi må servere marsipankake til neste år? spør hun sin samboer Odd Terje Moland.

Ved inngangen i kapellet ble også solgt ammepute, babynest og hjemmelagd godteri av Linni Mosvold.
Både kapellet og landhandelen ble brukt under messen.
Heidi Risnes på Landhandleriet gleder seg allerede til neste julemarked i 2018.