Per Andre Støle var nemlig en av dem som kjørte for første gang.

– Det er veldig moro å kjøre. Jeg liker fart og spenning.

– Det er første gang jeg kjører på bane. Jeg kjøpte bil forrige uke, og prøvde den for første gang forrige fredag. Jeg ble bitt av basillen med en gang, fortsetter Støle, som har vunnet NM i asfaltracing to år på rad i den såkalte GT3-klassen

I Banken Cup har Støle imidlertid ikke ambisjoner om å kjempe i toppen, avslører han.

– Jeg har ikke kjørt radiostyrte biler på fem år, så jeg tenker ikke noe på resultater. Jeg kjører bare fordi jeg synes det er moro å være med.

Dobbelt norgesmester i asfaltracing Per Andre Støle debuterte på RC-cup i helgen. Foto: Vidar Falkum

Flott arrangement

Kvinesdal RC-klubb har opparbeidet seg et godt rykte for sine arrangementer. Vel fortjent, mener Støle.

– Det er rett og slett et strålende arrangement. Helt topp!

Søndagens løp var det tredje av totalt fire i Banken Cup. Løpene kjøres i Kvinesdal-hallen, som dekkes av spesialtepper for kjøring med radiostyrte biler. Deltakerne bruker lørdagen til trening, mens søndagen er konkurransedag. Nærmere 60 sjåfører, fra hele Sørvest-Norge stilte til start i fire forskjellige klasser.

Marius Nilsen og Anders Klungland fra Kvinesdal RC-klubb vant til slutt hver sin klasse på hjemmebane. Nikolai Håheim fra Klepp vant Modified-klassen, mens Thomas Rennestraum vant Kaos-klassen.

60 RC-deltakere stilte til start i Banken Cup søndag.

Norgesmesteren

Støle har kanskje ikke de største ambisjonene i Banken Cup, men i nordisk mesterskap i mai, der kommer lyngdølen ikke til å være like beskjeden.

– Jeg har mål om å kjempe i toppen. Nivået er selvfølgelig høyere enn i et norgesmesterskap, men jeg håper og tror jeg kommer til å kjempe i toppen, forteller han.

Det er seks løpshelger med to løp hver helg i det nordiske mesterskapet. En helg i Norge, en helg i Sverige og fire helger i Danmark. Treningsforholdene her i Norge er midlertidig ikke mye å skryte av.

– Det er dessverre ikke noe treningsmuligheter her på Sørlandet. Den nærmeste treningsbanen er Rudskogen i Sarpsborg, og det er sjeldent den er åpen for trening. Så jeg trener egentlig bare på en simulator jeg har hjemme, men det blir jo langt i fra det samme, forklarer han.

Foruten nordisk mesterskap har ikke lyngdølen de store målene for sesongen.

– Jeg håper å kjøre så mange løp som mulig, men hovedmålet er jo nordisk mesterskap, avslutter han.