Guttorm Lindefjell ble automatisk nominert til Eliteracet 2018 etter landsfinalen. Dette blir andre året at Eliteracet arrangeres, denne gang på Bjorli motorsenter den 19. mai.

Lindefjell forteller til Kvinesdal24 at nå er det moroa som overgår alvoret. Men konkurranseinstinktet er godt på plass.

– Jeg skal nok klare å matche dem! sier NMK Kvinesdal-føreren.

Hittil i år har han deltatt i fire løp. I august sikret han seg bronse i landsfinalen. Forrige gang kvindølen klarte å vinne medaljen i bilcrosslandsfinalen, var i 1994.

I 2018 deltar Guttorm Lindefjell i Eliteracet - som da arrangeres for andre gang. Foto: frilans

– Blir det forberedelser før Eliteracet?

– Jeg er kun med fordi det er gøy. Så det går ikke i forberedelser og den slags i forkant. Har du lært å sykle, så vet du hvordan du sykler, forteller han.

– Hvem blir de største rivalene?

– Det er de beste i landet som deltar, så jeg kan ikke peke ut noen spesielle navn. Bilcross i Norge er veldig stort med flere tusen førere. Det blir en hard kamp om beinet.

I fjor sikret Jørn Grinden seieren under Eliteracet og ble dermed historisk kjent som den aller første vinneren i racet. På spørsmål om hva Lindefjell tenker om å konkurrere mot ham, viser han til tidligere uttalelse i Bilcross:

– Da svarte jeg journalisten at jeg skal ta med meg en skikkelig slepestropp, sånn at han (Grinden, journ.anm) merker hvordan det er å kjøre fort!

Lindefjell sier at han har nok klart å trigge samtlige med sine uttalelser, og at det vel blir å merke under racet.

– Det blir en god kamp, tror jeg. Og de skal få en god kamp tilbake, forsikrer han.