– Før «mistehjulene» ble lagt på hylla for siste gang måtte vi få med oss årets kanskje tøffeste sensasjon, skriver NMK Kvinesdals pressetalskvinne, Anne Beth Mål Arntzen i et e-brev.

Fjorden Cowboys-kameratene Leif Einar Lothe, alias «Lothepus» og Joar Førde alias «Levemann» skulle nemlig kjøre bilcross i Bø i Telemark.

– Det var ikke lange tiden fra påmeldingen åpnet til listene var fulle, for nå skulle det kjøres – og med ett mål for øye. Her skulle man ha platekontakt! rapporterer Mål Arntzen.

Det var ikke lange tiden fra påmeldingen åpnet til listene var fulle.

Sander Narvestad sørger for å gi publikum valuta for pengene med sine snurringer. Her i synkron snurring med startnummer 70. Foto: Anne Beth Mål Arntzen

Krasjet i Levemann

NMK Kvinesdal fikk altså med seg to sjåfører som enda ikke hadde satt bilen til vinterlagring i showløpet; Sander Narvestad og Pål Vegard Josdal.

– Og for et show det ble! For bilcrossbanen i Bø, den såkalte «Rallebanen» er en god gammeldags bilcrossbane. Kupert som den er, med bratte bakker og krappe svinger – ja så ble det både kontakt, takinger og grøfteturer, skriver Mål Arntzen.

Pål Vegard Josdal oppnådde målet om platekontakt i det han kjørte kadetten sin rett i siden på Levemann Joar Førde.

Og for et show det ble!

Som seg hør og bør når man kjører i Narvestad Bilcross Team så finnes ingen hindringer, selv ikke punkterte hjul og rein felgkjøring kan stoppe disse fryktløse brødrene. Foto: Anne Beth Mål Arntzen

Dobbel snurring

Sander Narvestad er viden kjent for sine «snurringer». Helgens løp var intet unntak og Narvestad slo like gjerne til med to fulle snurringer allerede i første omgang.

– Selv om guttene lå i øvre sjikt av resultatlisten, så holdt det ikke til finaler. Likevel, reisefølge storkoste seg med god bilcross og den ene ville hendelsen etter den andre, påpeker Anne Beth Mål Arntzen.

Pål Vegard Josdal og kadetten på tre hjul inn i en av de mer utfordrende svingene på Rallebanen i Bø. Foto: Anne Beth Mål Arntzen

På felgen

Narvestad bilcross-team har ved flere anledninger gjennom sesongen bevist at man ikke trenger luft i dekkene, og at man like gjerne kan fullføre et heat helt på felgen.

– Forrige gang vi så dette var når storebror Mikal kjørte på felgen under Sørlandsmester’n i Konsmo – denne helgen gjorde altså Sander det samme, beretter Mål Arntzen.

Det ble til slutt en 29. plass på Narvestad og en 54. plass på Josdal.

– Om nå ikke disse resultatene var det helt store å skrive hjem om – nei, så manglet det i alle fall ikke på andre minneverdige hendelser, avslutter Anne Beth Mål Arntzen.