Leder av Handelshuset i Kvinesdal, Åse Gjelsten Versland, tilføyer at handelsstanden i denne fasen vi nå er inne i, i første rekke er opptatt av at kundene skal føle seg trygge, med stort fokus på hygiene.

– Det er for tidlig å si noe konkret om hvilken innvirkning koronaviruset vil få for handelsstanden i Kvinesdal. Det var jo torsdag at myndighetene tok store grep for å hindre spredning. Vi forholder oss lojalt til det. Men det som kan bli en en utfordring, er om mange ansatte bli syke/eller må holde seg borte fra jobben samtidig. Nå er det jo også bestemt at om du er i familie med noen som er i karantene kan også du bli satt i karantene, sier Versland og legger til:

– Tilbakemeldinger jeg har fått så langt er at man tar situasjonen med fatning. Over helgen skal vi ha nye møter og diskutere dette videre.

Små butikker

Hun påpeker at et lite pluss for Kvinesdal i denne sammenhengen er at butikkene er relativt små, noe som bidrar til å gjøre det enklere å holde avstand til folk.

– Uansett forsøker handelsstanden å gjøre det beste ut av det. Samtidig er det fint at butikkene i Kvinesdal klarer å holde åpent, sånn at folk slipper å reise ut av byen for å handle, sier Versland.

Leder av Handelshuset Kvinesdal, Åse Gjelsten Versland, innrømmer at det handles mye mat i Kvinesdal. Foto: Bjørn Hoel

– Kjøper mye mat

– Har det vært tilløp til hamstring?

– Vi har fått meldinger om at folk kjøper mye mat, men det er ikke noe stort problem per i dag. Varelagrene fylles fort opp igjen, understreker Åse Gjelsten Versland.

Hun benytter samtidig anledningen til å minne om at det ikke er nødvendig å hamstre.

– Det er nok mat, og det vil det også være fremover. Det er ikke nødvendig å handle inn store mengder mat. Det er også oppfordringen fra myndighetene, sier Gjelsten Versland til Kvinesdal24.

Vi har fått meldinger om at folk kjøper mye mat, men det er ikke noe stort problem per i dag