Da arrangeres nemlig det tradisjonsrike mosjonsarrangementet Hav til hei for tolvte år på rad.

– Vårt mål er å få folk til å trimme jevnlig og oppleve Kvinesdal som vakker, vennlig og vågal, sier Olav Sindland, primus motor for arrangementet, som har et stort arrangørkorps i aksjon både i forkant og selve arrangementsdagen.

– I år går vi tilbake til opprinnelig trasé ved Solbjørg før første matstasjon på Kleiven, fortsetter Sindland.

Vårt mål er å få folk til å trimme jevnlig og oppleve Kvinesdal som vakker, vennlig og vågal.

Fire puljer

Opplegget er som tidligere med fire puljer som starter fra Feda og en pulje som tar «light»-versjonen med start på Storekvina. Felles for alle er at målet er Knaben.

– Dette er en tur uten konkurranse og tidtaking. Dette er først og fremst for å trimme og ha det kjekt sammen - og få en god naturopplevelse i Kvinesdal, sier Sindland.

Aldersgrensen for å delta og melde seg på er 15 år. Og påmeldingen er allerede i gang på arrangørstiftelsens egen nettside, havtilhei.no

Arrangører og deltakere under fjorårets «Kvinesdal på langs – fra hav til hei» kunne ikke bedt om bedre vær. De aktive deltakerne ble samlet på Storekvina før neste etappe. I år arrangeres mosjonsløpet søndag 5. mai. Foto: Malene Sørensen Lundberg

Premie til alle

Vel i mål på Knaben får alle deltakere årets sports-T-skjorte. Det er dessuten spesialpremier til de som er veteraner i trimløpet. Det blir utdelt fem- og ti-års deltakerpremie til deltakere og medarbeidere som har deltatt henholdsvis fem og ti ganger.

– I fjor hadde arrangørene med seg fysioterapeut Ronny Risnes. Han blir ikke med i år. Men Røde Kors er med og de vil kunne bistå deltakerne med hjelp underveis som tidligere, forteller Olav Sindland.

Overnatting

Som vanlig avsluttes Hav til hei med sosialt samvær med mulighet for overnatting på Knaben leirskole.

– De siste årene har deltakerantallet ligget mellom 400 og 450 deltakere, forteller Olav Sindland.

Han er glad for engasjementet som utvises for dette arrangementet, som nå trygt kan kalles en god tradisjon.

Sindland oppfordrer nå folk fra hele Lister-regionen om å melde seg på årets løp. Og de som ikke skal sykle, løpe eller gå på rulleski, oppfordres til å møte opp langs løypa med heiarop og flagg.