– Hvorfor foreta omregulering av minneparken, rutebilplassen og taxiplassen før fremtidig omregulering av hele sentrum er foretatt? Det må da være oppstart i feil ende, skriver Kåre Svindland på vegne av eldrerådet i et brev til Kvinesdal kommune.

Kommunen har startet opp med et reguleringsarbeid for minnestøtteparken like ved Kvinesdal kirke i Liknes sentrum. Man ønsker å legge til rette for flere parkeringsplasser i Liknes sentrum og opprettholdelse av bussholdeplass. Adkomst til parkeringsplassene skal være fra fylkesvei 465, som går gjennom sentrum.

– Utvidelse av parkeringsplasser nord for fylkesvei 465 synes lite gjennomtenkt, da all trafikk for handlende må krysse fylkesvei 465, som er sentrums største trafikkmaskin, skriver Svindland på vegne av eldrerådet.

Han spør om det er behov for flere parkeringsplasser i dagens sentrumsstruktur.

– Ved større tilstelninger og arrangementer vil det kreves en helt annen utvidelse. For noen år siden, da kommunen fikk tillatelse til utfylling i Kvina, ble det gitt mulighet for langt større utfylling sør for Hunsbedt og meieriet enn det som ble foretatt på grunn av kostnader og behov, skriver han.

Han spør også om hvor ventebua med toalettanlegg og oppholdsplass for taxisjåførene skal plasseres om den nye planen blir realisert.