Det er sivilarkitektfirmaet Kristiansen & Selmer-Olsen som på vegne av tiltakshaver Coop Sørvest SA søker Kvinesdal kommune om tiltakene.

Det er Coop Sørvest som eier Coop Extra, og ønsker å bygge ut dagens bygg med et 72 kvadratmeter stort tilbygg. I tillegg vil bygget få et nytt inngangsparti og en mindre endring av fasaden. Tilbygget og endringen av fasaden er søknadspliktige.

I flomsone

Butikksenteret ligger på en fylling like ved der Litleåna renner ut i Kvina. Under ekstremværet Synne, som rammet Kvinesdal og hele regionen med store nedbørsmengder 6. desember 2015, trengte store mengder vann inn i bygget. Dette førte til store materielle skader, i tillegg til at også deler av varebeholdningen ble ødelagt.

Ettersom dagens bygg ligger innenfor planområdet hvor man frykter en 200-årsflom, har kommunen angitt det laveste nivået for plassering av oppholds- og beboelsesrom. Bestemmelsene fastslår at konstruksjoner under flomnivået må utføres slik at de ikke blir skadet av en eventuell ny flom.

– Bestemmelsene gjelder for nye byggeområder. I dette tilfellet er tiltaket eksisterende bygg og bestemmelsene vil i utgangspunktet ikke gjelde for dette tiltaket. Samtidig vil påpeke at tilbygget vil forholde seg til eksisterende gulvplan på butikk som ligger på ca kote 8,0 og vi anser kravet i bestemmelsene som innfridd, skriver sivilarkitekt Marvin Birkeland på vegne av sivilarkitektkontoret.

Ingen merknader

Ifølge opplysningene kontoret har innhentet , foreligger det ingen merknader fra naboene eller gjenboere etter at nabofristen gikk ut.