Hans Sandvand (H) fremmet i åpen post spørsmålet om brannmannskapene i Kvinesdal kan få muligheten til å gjennomføre prosjektet «Mens du venter på ambulansen». Foto: Malene Sørensen Lundberg

– Kvinesdal er en av to kommuner i Brannvesenet sør som ikke har egen ambulansetjeneste. Vi vurderer derfor at behovet for kompetansehevingen av brannmannskapene i Kvinesdal er særlig viktig, formidlet Hans Sandvand (H) under åpen post i kommunestyremøtet den 2. mai.

Han påpeker at ved utrykningene kan det stå om liv og død, hvor tid er en helt avgjørende faktor. De ønsker av den grunn å utføre et prosjekt: «Mens du venter på ambulansen».

– Det er muligens også en oppgave vi ikke kan forvente at løses i Brannvesenet Sørs regi. Vi mener allikevel at det er viktig å fortsette arbeidet med å plassere ansvaret for responstid på riktig plass i fremtiden slik at ikke kommunene blir ansvarlig for dette over tid.

Sandvand stiller derfor spørsmålet til ordføreren om han kan be rådmannen utrede og vurdere muligheten for at brannmannskapene i Kvinesdal kan få mulighet til å gjennomføre prosjektet.

Ordføreren vil besvare spørsmålet ved neste kommunestyremøte.