– Hehe nei, jeg er ikke sur på ham. Det er slikt som skjer i kampens hete, sier 18-åringen, som har vært en av Kvinesdals beste spillere så langt i sesongen.

Slik så Erik Bauge bein ut like etter hendelsen. Foto: Privat

Ble redd

Ett kvarter ut i andre omgang i mandagens hjemmekamp mot Vindbjart 2 ble Bauge taklet av Vindbjart-veteranen Øyvind Gausdal (32) fra Flekkefjord.

– Vi hadde ganske god kontroll på ham i forsvar, og jeg tror kanskje han var litt irritert fordi han ikke fikk det helt som han ville, som han nok er ganske vant til som spiss. Det hadde nok jeg også blitt om jeg hadde vært ham, forteller Bauge.

Han vant ballen og løp fremover i banen da Gausdal taklet ham.

– Der og da føltes det som en helt normal takling. Men da jeg så at beinet sto rett ut forsto jeg raskt at det var verre enn jeg hadde trodd. Jeg har aldri brukket noe, eller vært alvorlig skadet, og ble naturligvis både stresset og redd da jeg så beinet, sier 18-åringen.

Gausdal har i ettertid beklaget at det gikk så galt som det gjorde, men han understreker at han ikke gjorde det med vilje.

– Han har sendt meg en melding. No hard feelings, sier 18-åringen.

Så lenge jeg er forsiktig med beinet nå i starten, sier legene at jeg skal bli helt bra igjen.

Nå ser fotballtalentet Erik Bauge bare fram til å få trent seg opp igjen, og komme tilbake på fotballbanen. Foto: Tom Arild Støle
Erik Bauge ble raskt tatt hånd om av ambulansepersonell inne i klubbhuset på Kvinesdal stadion etter at skaden hadde inntruffet. Foto: Privat

Blir bra igjen

Mens Vindbjart-veteranen fikk gult kort, ble Bauge kjørt til sykehus i Flekkefjord, hvor han ble operert for bruddet. Kvinesdal vant kampen 4–0.

Bak 34 sting skjuler det seg skruer og en metallplate. 18-åringen, som ble skrevet ut fra sykehuset på onsdag, hinker rundt på krykker, og hjemme triller han rundt i rullestol, først og fremst på grunn av at det er mest praktisk.

– Så lenge jeg er forsiktig med beinet nå i starten, sier legene at jeg skal bli helt bra igjen. Men hele sesongen ryker nok for min del. Nå skal jeg gå med gips i seks uker, og så blir det seks uker med opptrening. Så det vil minst ta 12 uker før jeg kan begynne å sparke en ball. Er jeg heldig får jeg kanskje en eller to kamper på tampen av sesongen, men jeg tror kanskje ikke det. Det er klart det er kjipt, medgir Bauge.

Nå ser han på opptreningen og veien tilbake som en utfordring.

– Jeg kan jo ikke annet, smiler 18-åringen.

I mellomtiden vil han følge med på lagkameratene og støtte dem på kampene.

Kvindølen dro til Kristiansand for å gå på idrettsskole, og spilte i fjor for 3. divisjonslaget Fløy, som rykket opp til 2. divisjon.

– Der lærte jeg mye. Men jeg ville tilbake til Kvinesdal for å spille med kompisene og ha det gøy med fotballen. Jeg har aldri hatt en så gøy sesong som i år, i alle fall helt til nå. Vi har et bra lag og er en god gruppe. 16. mai-kampen hjemme mot Flekkefjord var en av grunnene til at jeg kom tilbake. Den blir det jo ikke noe av for min del nå, sier Bauge.

Erik har vært en av våre beste, om ikke den beste til nå, så det blir et stort tap at han ikke kan spille.

Det ble to overnattinger på sykehus for Erik Bauge etter beinbruddet. Foto: Privat

– Sju gode omganger

Han er overrasket over at Kvinesdal har fått en såpass bra start på sesongen, med sju poeng på fire kamper. Mandag står Fløy 2 på andre banehalvdel.

– Det er alltid vanskelig å vite hva slags mannskap andrelagene stiller med, men jeg tror det blir tre poeng mot Fløy, sier 18-åringen.

Kvinesdal-trener Thomas Gilbertson er også godt fornøyd med starten på sesongen.

– Vi har spilt sju gode omganger og én dårlig til nå. Så hvis vi klarer å holde det oppe, så blir det mye poeng fremover, sier han.

Det at han må unnvære Erik Bauge, trolig resten av sesongen, er han ikke glad for.

– Erik har vært en av våre beste, om ikke den beste til nå, så det blir et stort tap at han ikke kan spille. Slik han har spilt til nå i år, så burde det ikke være lenge til før han er aktuell for høyere divisjoner, sier Gilbertson.

Røntgenbilde av Erik Bauges ankel og vrist. Foto: Privat