Trenerkabalen hadde klubben løst allerede i oktober. Tommy Tønnessen debuterer som hovedtrener, og han får med seg Thomas Gilbertson, Jan Helge Rafoss, Jan Ivar Risnes og Johan Malm i trenerteamet.

Kontroll på nyåret

– Min oppgave er å passe på at alt rundt A-laget går som det skal. Oppmannsjobben hører blant annet inn under min rolle i laget, sier manageren.

– Målsettingen må bli å stabilisere laget i 4. divisjon. Det er litt tidlig å snakke om spillerstall. På nyåret vil jeg ha bedre kontroll på dette, og vi kommer nok til å kalle inn til en pressekonferanse midt i januar, sier Bjørn Morris Egenes.

Målsettingen må bli å stabilisere laget i 4. divisjon.

– Ordner utrolig mye

Thomas Gilbertson er glad for at manageren har sagt seg vilig til å fortsette.

– Det er viktig for laget. Han ordner utrolig mye som ikke legges så godt merke til; i tillegg er han flink til å snakke med media og sponsorer, sier Gilbertsson, som i tillegg til treneroppgaven vil ta seg av en del administrativt, samt økonomi og kontrakter.

Det er viktig for laget.

– Det er viktig at vi er flere trenere på feltet, og kan hjelpe spillerne til å utvikle seg mest mulig siden vi har så mange unge spillere nå, sier Thomas Gilbertson, som antyder at klubben muligens har «noen spennende signeringer på gang».

– Mange bra folk

Tommy Tønnessen var litt med i teamet til Steinar Bjørnstøl og Tore Haukali Hansen sist sesong, men tar altså nå over hovedansvaret.

– Det blir gøy; med så mange bra folk rundt laget tror jeg dette vil bli meget bra. Vi har såvidt kommet i gang med treningene. Fremover mot nyttår blir det en trening i uken. Snart vil vi presentere opplegget for 2020 for spillerne, sier Tommy Tønnessen.

Toppscorerne fortsetter

På klubbens Facebook-side ser vi at flere spillere har signert kontrakt for 2020-sesongen. Blant annet er det klart at toppscorerne Sander Risnes og Steffan Klungland, som begge hadde 12 seriemål i 2019, blir med videre.

Kvinesdal endte på en 12. plass med 31 poeng i årets 4. divisjon. FIL og Tveit på plassene bak Kvinesdal rykket ned.