Ifølge Avisen Agder går han inn i et trenerteam bestående av Tommy Tønnessen som hovedtrener, samt Jan Ivar Risnes og Thomas Gilbertson som assistenter. Johan Malm og Helge Rafoss blir med i trenerteamet ved behov og fast cirka en gang i uken.

– Tommy Tønnessen blir hovedtrener, så han har siste ordet når det det gjelder store avgjørelser som laguttak. Ellers kommer spillestilen til å bli lagt om ganske kraftig, fordi vi ønsker å ha et større fokus på å utvikle spillere enn å ha det resultatfokuset vi har hatt i mange år nå, sier Gilbertson til Agder.

Det at både Steinar Bjørnstøl og Tore Haukali Hansen gir seg som trenere i Kvinesdal ble kjent mandag kveld etter at laget hadde spilt uavgjort 1–1 hjemme mot Søgne i sesongavslutningen i 4. divisjon.

– Det skyldes rett og slett at jeg har litt vel mye å gjøre, sa Bjørnstøl til Kvinesdal24 mandag kveld.

I tillegg til å være fotballtrener er han også kommunestyrepolitiker. Dessuten jobber han som miljøterapeut for psykisk utviklinghemmede.

Nå gir han seg etter en sesong i klubben, hvor han har rukket å få med seg noen høydepunkter.

– Det har vært gøy å være trener i Kvinesdal med mange flotte folk. Et av høydepunktene for min del var det vi slo FIL 5–1 i Alcoaparken. Og selvsagt var det moro å slå Flekkefjord 3–2 i Kvinesdal 16. mai. Bunnen kom mot FIL for et par uker siden, sa Bjørnstøl til Kvinesdal24 mandag.

Kvinesdal endte på en 12. plass med 31 poeng i årets 4. divisjon. FIL og Tveit rykker ned.