– Jeg tenker egentlig ikke på at jeg går av som kommunalsjef, men at jeg går til en spennende oppgave, sier avtroppende kommunalsjef i sektor samfunnsutvikling, Jostein Røyseland, til Kvinesdal24.

Røyseland kan da gå på jobben som prosjektleder for «The Landings of Kvinesdal» for fullt.

– Jeg har vært med på mye spennende her med sentrumsutvikling, ny bro, svømmehall og boligbygging. Det har skjedd mye i Kvinesdal. Så å få lov til å konsentrere seg om sentrumsutvikling enda mer - jeg er kjempeheldig!

Ikke klar til å trappe ned

– Føler du at det er en myk overgang?

– Kommunalsjefjobben er veldig bred i oppgavene. Det er all verdens man kommer bort i. Så å kunne konsentrere seg mer blir bra.

– Det er jo som du sa tidligere: du kunne blitt pensjonist, men velger å gå til prosjektlederstillingen. Hvorfor har du valgt å gå den retningen?

– Man føler seg vel ikke helt klar til å trappe ned. Og så er det så spennende oppgaver, forteller Røyseland.

Gleder seg

Kommende kommunalsjef, Tor Arne Eiken, forteller at han gleder seg til å starte i jobben.

– Det blir veldig spennende. Jeg kjenner kommunen godt fra før, men det er ganske mange nye arbeidsfelt som jeg ikke har jobbet med. Og det er noe av det jeg synes er interessant med å takke ja til den stillingen. Så jeg er veldig takknemlig for å få muligheten, for det er mange spennende oppgaver.

Hittil har Eiken jobbet mest innenfor arealforvaltning og kraftsaker.

– Men nå blir det litt annet arbeidsområde og i tillegg et annet ansvarsområde. Det blir flere enheter, så det synes jeg blir spennende. Og jeg håper at vi fortsetter en god dialog med næringslivet og fortsetter å utvikle et samarbeid med dem og legge til rette mest mulig slik at de kan vokse.

– Er det noe du ser frem til å gripe tak i når du begynner?

– Ja. Først og fremst at vi er trygge og gode på at det vi leverer fra oss er ting som legger til rette for videre utvikling i kommunen. Og at vi fortsetter å ha den gode dialogen med politikerne. Vi har godt samarbeid med det politiske miljøet, og det håper jeg vi kan opprettholde. Vi er tilrettelegger for de politiske beslutningene, så at vi fortsatt har et godt grunnlag for det er veldig viktig for meg, forteller Eiken, og nevner også Knaben - som han synes er et spennende område.