De to prosjektene er i oppstartsfasen og ble derfor slått sammen på sakslista.

I juni vedtok kommunestyret å starte arbeidet med realisering av «The Landings at Kvinesdal», som du kan lese mer om her. Første etappe er en helhetlig plan for torget, inkludert tak over hele eller deler av torget.

Vedtaket ble fulgt opp under formannskapsmøtet, med mål om opprettelse av ny styringsgruppe for flomsikring. Det må være på plass før planen fortsetter videre, med blant annet idekonkurranse for torg og flomsikring i høst.

Styringsgruppen sammensettes av fire representanter fra Kvinesdal kommune, Handelshuset Kvinesdal med to, og Innovasjon Kvinesdal med to.

Enstemmig fra formannskapet ble: Per Sverre Kvinlaug, Lena Rannestad Kloster, Per Rafoss og Anne Svindland.

Ordfører Per Sverre Kvinlaug supplerer at det i arbeidet vil komme inn mange typer samspillpartnere og grupperinger med.

– Det er ikke bare taket som er viktig, og det må vi også minne folk på, sa kommunalsjef Jostein Røyseland. Foto: Malene Sørensen Lundberg

Kommunalsjef Jostein Røyseland avgav en kort «situasjonsrapport», og opplyste om at det som engasjerer folk mest, er taket.

– Der må jeg minne dem om at taket faktisk bare er en del av dette, og er egentlig bare interessant fordi det skal skje noe rundt dette taket. Så det er ikke bare taket som er viktig, og det må vi også minne folk på.