Attraksjonsprosjektet «The Landings at Kvinesdal» som skal gi kvindølene et betydelig løft, går nå videre. Det innebærer planene for torget og flomsikringsarbeidet. De vil nemlig ha innspill.

Og her mener prosjektleder Jostein Røyseland og Andy Syvertsen i handelsstanden at det er momenter som må vektlegges. Kan man kombinere flomsikringen med utbyggingen av elvepromenaden, kalt «Vesterdalen riverwalk»?

– Da er det naturlig å tenke på hvordan vi kan kombinere flomsikring med «Vesterdalen riverwalk». Hvordan kan flomsikringen bli en river walk? spør prosjektlederen.

Før jul utlyses det idékonkurranse for en helhetlig plan for torvet med tak og flomsikring, opplyser prosjektleder Jostein Røyseland (t.v) for «The Landings at Kvinesdal». Her med Andy Syvertsen i Handelsstanden. Foto: Malene Sørensen Lundberg

450.000 kroner

– Så vi skal nå lyse ut idékonkurransen, forteller Røyseland, og legger til at de får besøk av Fylkesmannen neste uke, som er med på å utforme dette.

Ifølge Syvertsen håper de å få utlyst konkurransen før jul. Han sier at de gjerne vil ha tips og innspill fra kvindølene, både positivt og negativt.

Etter planene blir tre av de fremste og beste firmaene invitert til idékonkurransen, som mottar en bestemt sum for fritt å komme med sine ideer til en helhetlig plan for torvet med tak og flomsikring.

Det er satt av 450.000 kroner til idékonkurransen. Kommunen har satt av ytterligere tre millioner kroner til planlegging av dette.

Ulempen med en flomsikring er imidlertid at det innebærer en vegg av en eller annen form, påpeker Røyseland. Verken han eller Syvertsen ønsker at det oppføres en murvegg, men at det må bli en del av attraksjonen.

Før jul utlyses det idékonkurranse for en helhetlig plan for torvet med tak og flomsikring, opplyser prosjektleder Jostein Røyseland (t.h) for «The Landings at Kvinesdal». Her med Andy Syvertsen i Handelsstanden. Foto: Malene Sørensen Lundberg

Bakgrunnen

Andy Syvertsen opplyser at de gjerne vil høre fra kvindølene om deres tanker og innspill i saken. Han påpeker at bakgrunnen for attraksjonsprosjektet var å trekke folk til bygda.

– Det er hele bakgrunnen for at vi begynte med dette prosjektet for et par år siden. Og i søknaden for å få penger til dette, skrev vi at vi skal bruke et av verdens ledende firmaer innen attraksjon: Itec Entertainment, forteller Syvertsen.

Og det har de gjort. De fikk Itec Entertainments svar på hvordan de ser for seg det, med presentasjon av «The Landings at Kvinesdal».