Fristen for å nominere sine kandidater gikk ut onsdag 6. februar. Men den endelige listen vil ikke være klar for tidligst 24. februar.

Foreløpig er det kun fem fra Vest-Agder som er klare.

– Forhåpentligvis vil mange flere bli offentliggjort de neste ukene, sier koordinator Lars Emil Johannessen.

To av de foreløpig fem nominerte fra Vest-Agder er altså sanger Frida My Egeland Ravndal (15) og danser Lea Schou (17). Begge er relativt godt kjent i kommunen allerede. Nå kan de også få Drømmestipendet, som er på 15.000 kroner til hver artist.

– De er begge konkurransedyktige og holder et høyt nivå, og de leverte gode søknader. Jeg hadde jo ikke nominert dem om jeg ikke trodde at de hadde gode muligheter. Samtidig er det mange søkere, og kun 100 får søknaden innvilget, sier kulturskolerektor i Kvinesdal, Sverre Eftestøl, som nominerte de talentfulle utøverne.

De er begge konkurransedyktige og holder et høyt nivå.

Lea Schou og Melissa Maria Hagen under en opptreden i mai 2018 Foto: Olav Hoel

HAN SIER dessuten at om man ikke søker, så får man i hvert fall ikke innvilget Drømmestipend.

– Og om de ikke skulle få det denne gang kan de søke flere ganger. Man kan søke om stipend helt til man er 22 år gammel, sier kulturskolerektoren.

Han påpeker også at om man virkelig ønsker å bli en artist, og kunne leve av det, så kan man klare det uten Drømmestipend.

FRIDA MY forteller i søknaden at hun liker alle former for musikk, så som rock, pop, jazz og rap.

– Akkurat nå er Billie Eilish favoritten, men jeg synger like gjerne Eminem eller en Elvis-sang. Om ikke så lenge håper jeg å kunne skrive mine egne tekster og melodier, skriver hun blant annet i søknaden.

DANSEREN LEA Schou, som mottok Kvinesdals kulturstipend i fjor, opplyser i sin søknad at på grunn av manglende kommunalt dansetilbud i Kvinesdal, gikk hun først hos privat dansepedagog i Flekkefjord. Etter hvert fikk hun kontakt med ballettentusiast Johanna Brown i Farsund, hvor hun ble med i en ballettgruppe.

– Her fikk jeg virkelig utfoldet meg som danser. Jeg fikk være med på flere store forestillinger på kulturhuset Ekko og på Nordberg Fort, skriver Schou, som for tiden går på andre året på Kristen VGS i Vennesla, hvor hun har dans som hovedfag.

Her fikk jeg virkelig utfoldet meg som danser.

Lea Schou er nominert til å få Drømmestipend, i regi av Norsk kulturskoleråd og Norsk tipping. Foto: Bjørn Hoel

OM EN ELLER begge jentene får Drømmestipend vil ikke bli bestemt før i løpet av mai og juni. Da har en bredt sammensatt jury oppnevnt av Norsk kulturskoleråd tatt sine avgjørelser. Juryleder i år er koreograf og danser Hallgrim Hansegård som får med seg 19 kvinner og åtte menn i juryen som skal vurdere ungdommene som nomineres. Det er Norsk Kulturskoleråd sammen med Norsk Tipping som står som arrangør.