Planen var at veien skulle åpnes igjen 15. desember, etter flere måneder med omkjøring over den gamle Kvinesheia, via Utsikten og Kvinesdal sentrum. Men ved midnatt natt til fredag 13. desember ble veien og tunnelene igjen åpnet for trafikken, opplyser Statens vegvesen overfor Kvinesdal24.

Torsdag ettermiddag var entreprenørene i ferd med å gjøre de siste forberedelsene for å slippe trafikk inn på den ordinære europaveien.

– Vi holder nå på å sluttføre siste del av arbeidet for denne perioden, og har som mål å åpne opp for trafikanter innen fredag. E 39 vil bli åpnet så fort alle aktiviteter er avsluttet og trafikksikkerheten til bilistene er ivaretatt, opplyser prosjektleder Kevin Mc Cready i Veidekke Industrier til Kvinesdal24 torsdag kveld.

Arbeidene med å oppgradere tunnelene på strekningen mellom Handeland og Fedafjorden bru tok til i august. Fedaheitunnelen, Teistedalstunnelen og Vatlandstunnelen skulle oppgraderes, slik at de tilfredsstiller EUs krav til sikkerhetsnivå.

Forberedelsene til åpningen av E 39 mellom Handeland og Feda var i full gang torsdag kveld, her ved Handeland. Foto: Tom Arild Støle

Kostnadene knyttet til oppgraderingen skal være på rundt 145 millioner kroner.

Omkjøringen via Utsikten, Kvinesdal sentrum og Øyesletta har gitt bilistene om lag 20 minutter ekstra reisevei de månedene arbeidene har pågått.

Planen er at europaveien mellom Handeland og Fedafjorden bru skal stenges igjen i mars, når de siste elementene skal installeres og de nye systemene man har installert skal kobles sammen og testes ut. Også da må bilistene kjøre gamleveien over Kvinesheia.

Ifølge assisterende prosjektleder i Statens vegvesen, Anne S. Ljungqvist er det uvisst hvor lang tid testperioden i mars vil bli.

Veivesenet har vurdert kolonnekjøring mellom Handeland og Fedafjorden bru i denne perioden, men mener den ekstra reisetiden dette vil føre til vil kunne bli lengre enn om man skal kjøre gamleveien.