– Det synes jeg er veldig bra at de gjør, understreker hun.

Hun påpeker også at hun skjønner at det er en del frustrasjon om hvor kompetansen ligger.

– Grunnen til at jeg henviste dem til Rogaland fylkeskommune i forhold til akvakultursøknaden var fordi det var de som hadde med dette å gjøre. Vest-Agder hadde på det tidspunktet avtale med Rogaland, forklarer Øyulvstad.

Når det gjelder søknaden om dekning av utgiftene til områdeanalyse, så påpeker hun at de ikke dekker det hundre prosent.

– Vi ga de 15 prosent, altså inntil 6.000 kroner, som er mer enn det vi vanligvis gjør. Blå næring er tatt inn under to av våre satsingsområder i strategisk næringsplan for Kvinesdal, sier hun.

At Listerskjell ikke ble underrettet om bevilgningen forklarer hun slik: Ved en feil kom ikke vedtaket fra formannskapet med. Det er noe vi beklager, sier næringssjef i Kvinesdal, Liv Øyulvstad.

Fylkesordfører Arne Thomassen, uttaler til fvn.no at han har blitt gjort kjent med vanskelighetene som Listerskjell har opplevd i møte med byråkratiet, og innrømmer at det er utfordrende å få til ny næring når man møter en så krevende prosess. Han sa også at han ville komme tilbake til saken.