– Han er fortsatt ikke kommet til rette. Vi har søkt med helikopter i over en time og frivillige mannskaper og redningshunder har søkt i området uten at de foreløpig har gjort funn, opplyser operasjonsleder Øyvind Hægeland i Agder politidistrikt til Kvinesdal24 ved 22.25-tiden søndag kveld.

Mannen var ved midnatt natt til mandag fortsatt ikke funnet. På dette tidspunktet var det om lag fire minusgrader på Knaben.

Samme status er det mandag morgen, opplyser operasjonsleder Sveinung Alsaker til NTB.

– Vi har søkt etter han i hele natt. Vi holder på enda og vil fortsette utover dagen.

Helikopteret som ble satt inn i søket, måtte avbryte søket som følge av snøvær natt til mandag, ifølge NTB.

– Til å begynne med var været greit, stjerneklart og vindstille, men utover natten ble det snøvær med vindøkning. Nå snør det og det er en del vind i området, sier Alsaker.

79-åringen skal ha vært på tur, og ikke kommet tilbake på tiden som var avtalt. Det var mannens kone som slo alarm. Politiet fikk melding klokken 19.30. Mannen skulle ha vært tilbake før mørkets frembrudd.

– Mannen er i fysisk god form, og er kjent i området. Men han er ikke kledd for å være ute lenge slik været er nå, opplyser Hægeland.

Helikopter er tatt i bruk i søket, og frivillige fra Røde Kors både fra Agder og Rogaland og Norske Redningshunder bistår i leteaksjonen. Hægeland anslår at mellom 15 og 20 frivillige er med og leter etter mannen.

– Vi vil fortsette søket utover kvelden og natten, så lenge som vi mener det er grunn til å søke. Om nødvendig fortsetter vi søket i dagslys mandag morgen, sier politiets operasjonsleder.

Etter det Kvinesdal24 kjenner til skal mannen ha oppgitt en rute for hvor han skulle gå søndagsturen sin. Søkene pågår hovedsakelig i disse områdene, som er sør for Knaben.

Mannen skal ha oppholdt seg på en hytte i området, men skal ha kjørt bil til stedet hvor han la ut på turen fra. Bilen er ifølge Hægeland funnet.

Saken oppdateres.