Resepsjonen har fått ny look, om få uker skal utvidelsen av barneparken stå klar. Neste år skal utvidelsen av hovedbygget med leiligheter, rom og konferanserom ved Camp Lyngdal Kvaviksanda stå klare.

– Jeg må bare si at generasjonene som har jobbet og bygget opp Kvavik Camping gjennom snart femti år har lagt ned en fenomenal jobb. Kvavik Camping er en fantastisk plass som vi er heldige å få mulighet til å fornye og ta inn i fremtiden. Hele anlegget på 80 mål er ei perle få i Lyngdal og folk ellers er klar over. Det ønsker vi å gjør noe med, sier vert Jannicke Tolfsen.

Hele anlegget på 80 mål er ei perle få i Lyngdal og folk ellers er klar over.

I september 2017 ble Bjørnar Mørenskog ny eier av Kvavik Camping som ekteparet Irene og Kjell Kvavik hadde drevet siden begynnelsen av 1990-tallet.

Jannicke Tolfsen er vert ved Camp Lyngdal Kvaviksanda. Resepsjonen har fått en moderne utforming, og skal fungere som stedets samlingspunkt. Foto: Torrey Enoksen

Utenlandske gjester

Et av de første grepene de nye eierne gjorde, var å skifte navn på anlegget. I dag heter plassen Camp Lyngdal Kvaviksanda.

På det næmrere 80 mål store området er det over 174 faste vognplasser, ti leiligheter, ti hytter, bobil, telt og løse caravn plasser. I tillegg er det nytt servicebygg med resepsjon og servicefunksjoner.

– Ordet «camping» er et ord som mange er oppvokst med. Det har likevel ikke så stor tiltrekningskraft på dagens gjester som om en bruker ordet «camp». «Camp» når ut til en større gruppe, ikke bare de unge, men også internasjonalt. Vi hadde nylig gjester som kom fra Sveits som hadde booket online og bodde her. Nå er vi også på digitale plattformer og gjester finner oss også fra andre land og booker deres opphold gjennom vår nye bookingside, forteller Tolfsen.

Om kort tid starter montering av nye apparater i lekeparken til Camp Lyngdal Kvaviksanda, noe vertinne Jannicke Tolfsen ser frem til. Foto: Torrey Enoksen

– Møte morgendagen

Tolfsen har tidligere drevet fotobutikk på Hamar. I fjor sommer fikk hun muligheten til å jobbe med familien Kvavik for å bli kjent med anlegget.

– Det vi oppdaget er det veldig få som er klar over hvilken perle dette turistanlegget er. Mange forbinder Kvavik med industri, men få tenker på at det også er et turistanlegg helt inntil denne nydelige fjorden. Lyngdal og Kvavik har alle forutsetninger. Ikke minst vil Anne-Cath. Vestly-museet med den nye familieparken bidra til økt interesse for regionen. Derfor er det viktig at også vi utvikler vårt anlegg for å møte morgendagen, sier Tolfsen.

Ikke minst vil Anne Cath. Vestly-museet med den nye familieparken bidra til økt interesse for regionen.

Ny overnattingsdel

De siste månedene har Tolfsen og hennes medarbeidere hatt hendene fulle med gjennomføring av nye tiltak.

Tolfsen kaller resepsjonen for anleggets hjerte. Alt er fornyet. Dører er blitt flyttet, veggene har fått en en langt lysere farge, i tillegg til at selve resepsjonen har fått ny plassering.

Utenfor er nok endringene enda mer synlige. Anleggsmaskiner jobber for tiden med å utvide lekeparken som skal stå klar om noen uker.

I forlengelsen av hovedbygget er det reist et to etasjer høyt bygg. I andre etasje blir det nye overnattings muligheter, mens første etasjen utformes slik at det kan etableres butikk i lokalene. I tillegg blir det mer vrimle areal for gjester og nye kundegrupper i mellomsesong.

– Det er bare råbygget med andre etasje som foreløpig er reist. Først i 2019 vil rommene stå klart. Vi har leiligheter på området her i dag, og i vinterhalvåret blir disse leid ut til arbeidsfolk ved virksomheter i Lyngdal. Planen vår er at det nye bygget med overnatting kan brukes både av familie og venner til gjester som har vogner inne på anlegget, i tillegg forbereder konferansefasiliteter for å ha et tilbud til bedriftsmarkedet. Vi bygger nye møterom slik at næringslivet og andre som har behov for overnatting og konferanserom kan leie seg inn her, forteller Jannicke Tolfsen.