En del trakk på skuldrene da Arendal Gjestehavn Sjøbad åpnet i fjor, men bassenget var en suksess. Nå mener Jan Kåre Nakkestad at noe lignende må bygges ved Sørlandsbadet.

– Jeg mener et slikt anlegg vil gi økt aktivitet, ikke minst aktivitet rettet mot sjø. Sørlandsbadet er jo et badeland, og da er det viktig at en satser på en aktivitet som kan trekke flere mennesker til anlegget, sier Jan Kåre Nakkestad.

Jan Kåre Nakkestad mener deler av midlene Sørlandsbadet får fra Vest-Agder fylkeskommune til utvikling bør brukes på utredning av et utendørs basseng i sjøen ved badelandet. Foto: Torrey Enoksen

Midler til utvikling

Onsdag ble det kjent at at politikerne i Vest-Agder fylkeskommune har vedtatt å redusere fylkeskommunens eierandel i landsdelens første badeland.

Samtidig har Fylkestinget bevilget fem millioner kroner til videreutvikling av anlegget for å tiltrekke seg enda flere mennesker. Attraksjonsutviklingen skal skje i kombinasjon med utvikling av temaparken Knertenland.

Temaparken til nærmere 140 millioner kroner tenkt plassert langs Myrveien mellom Kvavik og Rosfjord. Nakkestad mener det er viktigere å satse på Sørlandsbadet.

Sommeren 2017 ble Arendal Sjøbad åpnet. Publikumstilstrømningen var langt større enn optimistene trodde på forhånd.

Suksess i Arendal

Utendørsbassenget som ble plassert ved gjestebryggene i Arendal havn sommeren 2017 ble en langt større suksess enn de største optimistene våget å tro på.

Bassenget er 25 meter langt og ti meter bredt, med en vanntemperatur på 25-26 grader. I år vil det flytende bassenget holde åpnet fra pinsehelgen til midten av september.

Nakkestad mener et lignende anlegg vil bli en attraksjon som vil trekke nye gruppe mennesker til Sørlandsbadet.

Tenk hvor greit det må være å kunne hoppe i et basseng ute på en flott sommerdag, ikke minst på en dag når det ikke er så varmt i sjøen

– Nå har det gått bra for Sørlandsbadet, også økonomisk, de årene de har holdt åpent. Men vi advarte da kommunestyret vedtok utbyggingen at det ville gå greit til det kom konkurrerende badeanlegg nær oss. Det har stemt. Nå må vi satse på noe som har med vann å gjøre. Tenk hvor greit det må være å kunne hoppe i et basseng ute på en flott sommerdag, ikke minst på en dag når det ikke er så varmt i sjøen. Badeøya som ble bygd for noen år siden kan brukes til soling, mens barn og voksne svømmer i utendørsbassenget, sier Nakkestad.

Se på bassenget de har bygget i Arendal. Det er blitt en kjempesuksess!

– Start utredning!

I et brev han har sendt til Lyngdal kommune, foreslår han at noen av de økonomiske midlene som fylkeskommunen nå har bevilget bør brukes til utredning av et utendørs sjøvannbasert basseng.

– Jeg har ikke peiling hvor mye et slikt anlegg vil koste, det er det de må finne ut. Se på bassenget de har bygget i Arendal. Det er blitt en kjempesuksess! Det er slike anlegg vi må få tilknyttet Sørlandsbadet. Derfor må det utredes, mener Nakkestad.

Dette er et innspill som jeg mener må over til Sørlandsbadet IKS, og så må de se på hvor mye midler som kan brukes eventuelt på en slik attraksjon

Bør se på det

Da ordfører Jan Kristensen ble kontaktet av Lister for en kommentar på Nakkestads utspill om et utendørsbasseng i sjøen ved Sørlandsbadet, hadde han ikke sett brevet.

– Jeg kan ikke se at jeg har mottatt brevet. Dette er et innspill som jeg mener må over til Sørlandsbadet IKS, og så må de se på hvor mye midler som kan brukes eventuelt på en slik attraksjon, mener ordføreren.