Hendelsen skjedde torsdag 3. januar i år da politiet bisto ambulansepersonell med å fremstille mannen på legevakten i Flekkefjord og det ble besluttet at han måtte overnatte på sykehuset der. Mannen hadde forut for at politiet ble tilkalt også oppført seg truende overfor de ambulanseansatte.

Mot politiet forsøkte tiltalte hindre dem i arbeidet ved å slå og sparke to politibetjenter. Kort tid etter uttalte han gjentatte ganger at han skulle drepe den ene politimannen før han deretter spyttet mot ham to ganger. Den ene spyttklysen traff politimannen i ansiktet.

Mannen sa deretter til den andre politimannen at han skulle drepe ham og alle han var glad i. Dette gjorde han, ifølge tiltalen, for å forhindre tjenestemennene i deres arbeid med å fremstille ham på sykehuset.

Kvindølen er også tiltalt for flere andre forhold. Tirsdag 13. november i fjor skal han ha dyttet en ansatt ved en institusjon slik at hun måtte ta et steg tilbake. Kort tid etter puffet han kvinnen en gang til slik at brillene hennes falt av og ble ødelagt.

I desember i fjor brøt tiltalte også besøksforbud mot en institusjon og en kommunalt ansatt. Han oppsøkte lokalene, sendte flere tekstmeldinger og la igjen beskjeder på den ansattes telefonsvarer. Ved et tilfelle tok han også kontakt med vedkommende inne på en butikk.

Mandag 14. januar i år tok kvindølen seg også inn på et Grethe Roede-kurs på Kvinesdal menighetssenter. Han forstyrret kurset, som ble holdt for ti deltakere, ved å rope og skrike. Selv om han gjentatte ganger ble bedt om å stoppe og forlate stedet, fortsatte han oppførselen sin. Politiet måtte derfor tilkalles.

Fredag 4. januar i år ble mannen også tatt for besittelse av rundt 0,7 gram hasj i Tollbodgaten i Kristiansand.

Tiltalen er tatt ut av statsadvokat Jan Tallaksen. Straffesaken mot kvindølen er berammet fredag 24. mai i Lister tingretts lokaler på Gåseholmen i Farsund.