En annen kvindøl ble slått i ansiktet med knyttet neve inne på Pontis Pizza i Kvinesdal sentrum i oktober i fjor.

Som en følge av slaget fikk han sprukket leppe, som måtte sys med flere sting. Fornærmede har forklart at han den første tiden ikke kunne ta seg til fast føde.

Ikke nødverge

24-åringen har forklart at han greide å blokkere et slag fra fornærmede og at han slo tilbake nærmest som en reflekshandling. Retten har ikke trodd på dette, og har funnet det bevist utover en hver rimelig tvil at 24-åringen ikke handlet i nødverge.

Det ble ført totalt fire vitner, og dommen på 60 dager var i samsvar med aktor, politiadvokat Kaja Michaelsens påstand. 24-åringen må også betale 1.342 kroner i erstatning til fornærmede.

Harde slag mot hodet

Tingretten har lagt vekt på at det var snakk om harde slag med knyttet neve mot hodet, og at det ble slått hardt mot en person som satt nede uten mulighet til å verge seg mot slaget.

– Det er straffeskjerpende at volden fant sted i helga på et utested i Kvinesdal, og at 24-åringen var beruset. Utelivsvold er et tiltagende problem, og allmennpreventive hensyn tilsier at det må reageres strengt, skriver tingrettens administrator, sorenskriver Tor Tønnessen, i dommen.

Soresnkriver Tor Tønnessen var tingrettens leder i saken mot 24-åringen fra Kvinesdal. Foto: Mona Wikøren