Møtet vil bli avholdt på Utsikten hotell torsdag 31. januar. Det er tre tema som skal belyses; status for prosjektutviklingen, planlagt fremdrift med tanke på realisering av Kvinesheia vindpark og informasjon vedrørende søknad om konsesjonsendring. Det siste punktet dreier seg om den videre prosessen i forhold til grunneierne.

Fra Statkraft møter Knut A. Mollestad og Pål Inge Bø. Dessuten kommer Kvinesdals SP-veteran Sigmund Oksefjell.

Forlenge perioden

Pressekontakt Geir Fuglseth opplyser til avisen at Statkraft ønsker å sette mer trykk på prosjektet.

– I første omgang ønsker Statkraft å forlenge konsesjonsperioden med et år. Samtidig ønsker vi å kunne utnytte det siste av teknologi på vindturbinsiden, og informere om videre framdrift rundt dette, sier Fuglseth.

Statkraft fikk konsesjon i 2015 og har altså søkt om å forlenge konsesjonsperioden frem til og med 2021.

I første omgang ønsker Statkraft å forlenge konsesjonsperioden med et år

– Vi har et mål om å gjøre en investeringsbeslutning mot slutten av året. Akkurat når bygging kan starte er usikkert, men vi må forholde oss til fristene i det vi forventer blir et positivt svar på forlengelsen av konsesjonen, sier Fuglseth.

Vil aksellerere

På spørsmål om hvor mange turbiner det er snakk, svarer han:

– Det er ikke klart hvor akkurat mange turbiner det blir. Men vi er i gang med detaljprosjektering. Nå ønsker vi å aksellerere fremdriften, sier Fuglseth.

Det er ikke klart hvor akkurat mange turbiner det blir

Han poengterer at to av aspektene ved prosjektet er som følger:

– Grunnen til at vi søker om forlengelse av konsesjon, skyldes at vi ønsker å benytte det siste av ny teknologi for å få mest mulig effekt ut av turbinene. Gjennom det får man mer ut av produksjonen. På den måten kan vi også redusere inngrepet i forhold til hva vi får ut av produksjonen. Med færre og større turbiner blir det mindre behov for veiutbygging, for eksempel, sier Fuglseth.

Med færre og større turbiner blir det mindre behov for veiutbygging