I fjor var omlag 2.500 mennesker innom, ifølge arrangørene. Årets utgave av «Heilt på jordet» - som er den 10. i rekken - blir fra 1. til 9. juni ved Valleknuden på Øye i Kvinesdal.

Som vanlig er den alkoholfrie familiefestivalen tuftet på kristne verdier, og friluft og gårdsliv preger dagene.

Ronja Homme på fjorårets «Heilt på jordet». Foto: Malene Sørensen Lundberg

Bare dugnad

«Heilt på jordet» arrangeres av en egen forening uten direkte eierinteresser. Alt av arbeid er 100 prosent dugnadbasert, og eventuelt overskudd investeres i materiell.

– «Heilt på jordet» er nå et begrep i regionen, vi har en driftig organisasjon, og en god gjeng som bruker mange planleggingstimer gjennom vinteren, rundt 3 uker med innsats i juni og organiserer over 100 frivillige. Vi har en meget god plattform, enten det gjelder praktisk arbeid og materialer, styrearbeid eller økonomi, skriver Trond Henrik Johansen på vegne av styret i et brev til Kvinesdal kommune.

.. vi har en driftig organisasjon, og en god gjeng som bruker mange planleggingstimer gjennom vinteren

Ifølge arrangørene va det omlag 2.500 mennesker innom den kristne festivalen i fjor. Foto: Malene Sørensen Lundberg
Anne Brit Ree sammen med barnebarnet Trine Ree Stokkeland i 2018. Foto: Malene Sørensen Lundberg

Midt i byen

Hensikten med brevet er å be kommunen støtte årets festival med 40.000 kroner.

Johansen opplyser at styret sammen med Handelshuset Kvinesdal også har arrangert «Heilt på jordet ‐ midt i byen» under Sauesjå.

– Dette har også blitt en stor suksess, og mange satte pris på at det var gratis aktiviteter denne markedsdagen for bygda. Vi har også fått forespørsler om å være med på flere andre tilstelninger og opplegg, men vi ønsker ikke å ta vann over hodet, eller bli kommersielle.

Vi har også fått forespørsler om å være med på flere andre tilstelninger og opplegg, men vi ønsker ikke å ta vann over hodet, eller bli kommersielle