– Vi håper på 1.000 besøkende på åpningsdagen, og totalt 2.000 på hele festivalen, sier koordinantor Frode Aagedal til Lister24.

Lørdag er selve hoveddagen, men fremover mot 17. juni blir det aktiviteter og møter i mindre målestokk.

– VI ØNSKER velkommen til fornøyelsespark, møter, konserter og opplevelser i en salig blanding. Værmeldingen lover bra, strålende sol, synonymt med Heilt på jordet som det alltid har vært, sier Aagedal som har over 100 frivillige med seg i arrangørstaben.

Gospelgruppen Vokal skal spille på festivalen. Foto: Privat
Synnøve Aanesen som skal ha konsert på Heilt på jordet. Foto: Privat

– Vi håper at mange fra regionen tar turen til jordet i Kvinesdal, og benytter anledningen til å gå på noen av de mange møtene og konsertene som arrangeres, sier Frode Aagedal.

HAN FORTELLER at Heilt på jordet er en videreutvikling av et Rebus Rally-løp som i år arrangeres for 14. gang. Da det var ganske mye jobb å arrangere rebusløpet, fant man like gjerne ut at man kunne lage en hel festival av det – og slik ble Heilt på jordet til.

Rebus Rally er fortsatt en viktig del, med omtrent et dusin finurlige poster rundt om i Kvinesdal som teamet i bilen må løse. Ca. 50 biler pleier å delta.

HVERT ÅR bruker mange mennesker omtrent en uke på å bygge opp et festivalområde med fornøyelsespark laget i hauntre. Jeg kan nevne en trå-traktorbane, flere hoppeslott, bungeerun, klatretårn, hesteridning, dyrepark, sier Aagedal.

Nils Kåre Strøm taler på teltmøtene. Foto: Privat
Anita Kristensen som skal ha konsert . Foto: Privat

Nytt i 2018 er at det blir to uker med teltmøter, flere konserter; og av aktiviteter blir det en ny megafotball-dart aktivitet og øksekasting for de større.

PÅ HOVEDDAGEN kommer de sprudlende Seven-jentene, som har holdt på i 16 år med konserter rundt om i Norge og solgt over 75.000 album.

Taler på teltmøtene blir Nils Kåre Strøm, og det er nye musikalske innslag på hvert teltmøte; her kan nevnes Jan Robert Madsen, Fyrlyset-Lindesnes, Flekkerøy-kameratene, Tone Allis & Hans Egil, Liknes barnekor, Stina & Kjell Vidar, Alt av nåde, Venner fra Sokndal og gospelgruppen Vokal.

I TILLEGG BLIR det egne konserter med Anita Kristensen med band, Synnøve Aanesen med band og Rett kurs.

Heilt på jordet arrangeres av en egen forening i samarbeid med Øye bedehus, Kvinesdal bedehus og Kvinesdal menigheter.