Klassevenninnene Mie Dugan og Vår Svendsen Birkeland bruker gjerne flere timer i uka på den svarte trampolineduken. Foto: Cecilie Nilsen
– Trampolinen kan også brukes til å overnatte på, ha piknik på og leke med dyr på, forteller Mie og Vår, mens de tar en kosestund med hunden. Foto: Cecilie Nilsen

– Det er veldig gøy å bruke tid på trampolinen, smiler de spretne klassevenninnene fra Kvinesdal.

– Man får ut energien, sier Mie Dugan.

– Og det er lærerikt – vi øver oss på mange forskjellige triks, legger Vår Svendsen Birkeland til.

– Det gøyeste på trampolinen er å øve på triks, forteller Mie Dugan og Vår Svendsen Birkeland. Foto: Cecilie Nilsen

PÅ PLENEN til familien Svendsen Birkeland i Kvinesdal har trampolinen igjen blitt sentrum i hagen. Like sikkert som en hvitstammet bjørk oppi heien og den rødmalte stuen ved veien, rammer blåfargede duker trampoliner inn. For mange er trampolinen et like kjært vårtegn som fiolen, nyutsprungne russ og vipa.

– Vi har alltid hatt trampoline, så vi har hoppet siden vi var små, smiler Mie og Vår.

Vi hopper nok i alle fall en time hver dag.

– Det er ganske forskjellig hvor mye tid vi bruker på trampolinen om dagen. Men vi hopper nok i alle fall en time hver dag. I helgene kan det blir mange timer på trampolinen i løpet av en dag, legger de til.

– Vi gleder oss til en hel sommer med hopping på trampolinen, smiler Mie Dugan (12) og Vår Svendsen Birkeland (13). Foto: Cecilie Nilsen

DE TO HAR stålkontroll på en rekke ulike triks på den svarte trampolineduken.

– Det gøyeste på trampolinen er å trikse. Vi lærer nye triks av og selv, og av å se på andre. Vi har gått på turn, og har lært en del der. I tillegg ser vi litt på YouTube, forklarer jentene.

Av vanlige triks nevner de flikk-flakk og backflip.

– For tiden trenger vi særlig på å klare skru i salto og backflip, sier jentene.

De understreker at de er forsiktige på trampolinen. Ofte sitter den ene på den blå kanten og venter på tur mens den andre øver på et triks.

– Når vi skal øve på nye triks pleier vi å sikre hverandre mens vi øver inn trikset. Det samme gjør vi hvis vi har fått skrekken på noe – da sikrer man når trikset skal læres inn på nytt, forklarer Mie og Vår, og forklarer at de har regler for hvor mange som kan hoppe samtidig.

– Trampolinen kan også brukes til mye annet enn hopping, forteller Mie og Vår.

– Trampolinen kan også brukes til å overnatte på, ha piknik på og leke med dyr på, forteller Mie og Vår, mens de tar en kosestund med hunden. Foto: Cecilie Nilsen

JENTENE FORTELLER at de gjerne tar en piknik på trampolinen når det er fint vær. Da tar de med seg kjeks, godteri eller chips og spiser det på trampolinen.

– Det går også fint å overnatte på trampolinen, sier de.

Det går også fint å overnatte på trampolinen.

På de varmeste sommerdagene tas vannsprederen fram. Denne plasseres under trampolinen, og gir mange timer med morsom lek.

– Og av og til tar vi med katten eller hunden. Da hopper vi ikke, bare sitter på trampolinen og leker med dyrene, forteller Mie og Vår.

Hunden har fått en runde kos og klapp på den svarte duken. Nå slippes han ned igjen, og jentene fortsetter å øve inn nye triks.

– Vi gleder oss til en hel sommer med hopping på trampolinen, smiler Mie og Vår.

– Det gøyeste på trampolinen er å øve på triks, forteller Mie Dugan og Vår Svendsen Birkeland. Foto: Cecilie Nilsen