Det forteller løypesjef Laila Larsen Vatland, etter at Kvinesdal Rideklubb i helgen arrangerte distanseritt i vakre Fjotland.

– Vi fikk bekreftet at kommunen har en tøff og sporty ordfører. Han tok utfordringen på strak arm, satte seg på hesten Villimey og red en løype på en kilometer. Sprekt gjort! Etterpå delte han ut rosetter til alle de 25 startende, fortsetter Vatland.

Vi fikk bekreftet at kommunen har en tøff og sporty ordfører

Folk og dyr hadde for øvrig basecamp utenfor Fjotland kirke. Det var lagt løype inn til Eftstøl.

– I tillegg til miniklassen, som er et såkalt lavterskeltilbud, ble deltakerne inndelt i tre klasse. Miniklassen gikk en kilometer, mens de tre andre klassene gikk henholdsvis 11, 25 og 39 kilometer.

Vatland opplyser at antall medlemmer i rideklubben har holdt seg stabilt over flere år.

– Vi prøver å arrangere minst ett distanseritt i året, sier hun.

Ordfører Per Sverre Kvinlaug har tydeligvis et godt forhold til dyr. På hesten Villmey sitter Brit Ingrid Vatland. Foto: Privat

Løypesjefen forteller at det er et veldig godt hestemiljø i hele Lister-regionen.

– Om man har holdt på hest kan man gjøre seg gode erfaringer som for eksempel kan være svært nyttig i forbindelse med lederstillinger i arbeidslivet. Mange av jentene veier ikke mer enn 50 kilo, likevel må de ha full kontroll på en hest som minst veier 300 kilo, sier hun.

At nettopp mange unge jenter velger en slik sport, synes hun ikke er rart.

– Det er mange ting som rører seg i hodet på unge jenter. Til en hest kan man snakke om hva man vil, uten at det kommer videre, illustrerer løypesjefen.