Egeland ligger ikke på latsida i sitt tiårsjubileum som kunstner. I sin nåværende bokommune Fredrikstad og med utspring fra sin nåværende arbeidsgiver, Borg bispedømme, jobber hun med å utforme en katedral for alle verdens religioner. Den skal bygges i tre og plastsøppel på en hundre kvadratmeter stor flåte av typen mølepram.

Konseptet er kjent: Egeland vil forvandle søppel fra hav og strender til «byggesteiner» til katedralen. Også her vil publikum bli invitert til å bidra i byggeprosessen.

– Jeg ønsker å mobilisere til en nasjonal dugnad og bevisstgjøring rundt marin forsøpling. Katedralen vigsles ikke til kirke, men vil kunne brukes både til dåp, gudstjenester og bryllup. Den blir stor nok til å romme mellom 30 og 50 mennesker, sier Egeland.

Hun understreker at byggingen på flåten gjør at den er mobil og dermed også aktuell for Sørlandet og Lister-regionen.

Taket skal settes sammen av plast fra hele verden - fordi søpla kjenner ingen landegrenser.

– Jeg håper at vi også skal finne Lister-folk representert i taket. Fort å bidra kan man sage ut en plastbit på 20x30 cm (ca A4 ark), skrive sitt navn med spittusj, og gjerne sitt håp for havet, putte plastbiten i en konvolutt å sende den til Håpets katedral ved Borg bispedømme i Fredrikstad, opplyser Egeland.

For øvrig er kronprinsesse Mette-Marit prosjektets høye beskytter. Og den Flekkefjord-bosatte artisten Helene Bøksle har laget en sang til katedralen som vil bli lansert etter hvert.