– I dag blir drøm virkelighet. Håpets katedral som jeg så for meg her ute i det fjerne, skal nå realiseres, sier Egeland selv i en Facebook-video som er publisert på prosjektets side.

Egeland jobber som kulturrådgiver i Borg bispedømme, som nå har bestemt seg for å lage en flytende katedral av plastsøppel.

– Målet med prosjektet er å forvandle ondt til godt. For det er noe godt i alt, også i plast. Derfor får taket et maleri laget av gamle plastkanner og plastfiskekasser som folk finner langs strendene. Lyset slipper fint igjennom denne plasten, sier Egeland - som blir prosjektleder for håpets katedral som hun selv står bak ideen til - til Fredriksstad Blad.

Prosjektet til Borg Bispedømme er langt i fra gratis. Budsjettet er på 20 millioner kroner, ifølge Fredriksstad Blad. Borg Bispedømme håper at Egelands planer skal kunne realiseres gjennom nasjonal dugnad.

– Det at flest mulig får et eieforhold til prosjektet, vil også tjene kampen for et renere hav. Derfor legger vi det ut til crowdfounding. Hvis Nils (11) vil samle inn plast og gi 50 kroner av lommepengene sine er det like velkomment som millionstøtte fra de store, sier Egeland til avisen.