Ikke bokstavelig, selvsagt, men i overført betydning. De fleste kom nok for å høre Plumbo og Gunslingers. Men først ute var up-and-coming-bandet Marco Chili fra Drammen, med Marius Presthaug i spissen. Publikum fikk de med seg nesten med en gang, og dette ga en god pekepinn på hva som skulle komme.

MINST TRE av dem som hadde tatt turen til Banken Arena denne kvelden var fra Sokndal, nemlig Vilde Stene, Elise Hviding og Thea Nesvåg.

– Jeg er her for å oppleve Gunslingers og Plumbo. Dette er folk som skaper så god stemning. Jeg har tidligere vært på konsert med Plumbo, men ikke Gunslingers. Dette blir veldig stort for meg, innrømmer Vilde Stene.

DE TRE jentene var enige om at Gunslingers var en aldri så liten favoritt.

– Men både Plumbo og Gunslingers skaper god rølpestemning og det liker vi. Blant favorittlåtene er Hashtag og Hardanger, er de enige om.

Det kan også nevnes at jentene var på konsert i Kvinesdal for aller første gang.

Jeg er her for å oppleve Gunslingers og Plumbo.

Publikum i fyr og flamme Foto: Bjørn Hoel
Marco Chili, alias Marius Presthaug tro til i Banken Arena. Foto: Bjørn Hoel
Vilde Stene, Elise Hviding og Thea Nesvåg, alle fra Sokndal gledet seg til Plumbo og Gunslingers skulle opptre. Foto: Bjørn Hoel

IKKE SÅ langt unna møtte vi tre gutter, på omtrent samme alder, rundt 20 år. Blant dem var Arnold G. Rosseland fra Kvinesdal, som var sammen med Marius Breivikås og Sjur Furuhaug fra Sandnes.

Sjur Furuhaug var for øvrig konsertens Snapchat-ansvarlig.

– Jeg har vært med en gang tidligere, da arrangørene, Dalane Event, hadde et opplegg i Kristiansand. Jeg liker meg dessuten veldig godt her i Kvinesdal. Folk er mottagelige og greie, sier Furuhaug.

HAN MÅ litt motvillig innrømme at han ikke har så veldig sterkt forhold til denne typen musikk.

– Det er ikke sånt jeg normalt hører på. Men jeg blir dratt bort hit på grunn av stemningen. Uansett er det kjekt å møte nye folk. Man lærer veldig mye av det faktisk, sier en filosoferende Sjur Furuhaug, som sier at han kan like alt fra EDM til opera.

Det er ikke sånt jeg normalt hører på. Men jeg blir dratt bort hit på grunn av stemningen.

Marius Breivikås, som blant annet fungerte som assistent til Furuhaug, sier at han har noenlunde samme musikksmak som kameraten.

– Jeg hører nok heller ikke på Plumbo og Gunslingers til vanlig, men det kan være ok å høre på noen ganger, og det skaper jo stemning, sier Breivikås.

MEN KVINDØLEN Arnold G. Rosseland synes «rølperockere»som Plumbo og Gunslingers er tøffe.

– Jeg er jo fra Kvinesdal og har hørt mye på dem opp igjennom. Jeg er veldig fan av dem, altså, sier Arnold Rosseland.

Jeg hører nok heller ikke på Plumbo og Gunslingers til vanlig

Tre kamerater på konsert i Banken Arena. Fra venstre Arnold G. Rosseland fra Kvinesdal, Marius Breivikås og Sjur Furuhaug fra Sandnes. Foto: Bjørn Hoel
Frontfigur i Plumbo, Lars Erik Blokkhus, fikk opp stemningen i Banken Arena Foto: Bjørn Hoel
Sjur Furuhaug fra Sandnes koste seg på konsert i Banken Arena lørdag. Foto: Bjørn Hoel
Marius Presthaug i Marco Chili ga alt og litt til under sin opptreden.

DET VAR altså Dalane Event som arrangerte konserten. Kvinesdal IL hadde matsalget i hallen og ansvar for ordensvakter. Like før konserten fikk avisen en kort part med Arild Sleveland fra Dalane Event.

– Det var 800 personer som hadde bestilt billetter på forhånd, og så pleier det å komme et par hundre til, så rundt 1.000 personer er nok i Banken Arena i kveld, sa Sleveland.

AT VÆRET ikke var det beste, det silregnet hele kvelden, bekymret ham ikke så veldig.

– Vi arrangerte en konsert lenger vest for en stund siden, og da snødde det veldig mye. Da kom det ikke så veldig mange. Jeg ser jo at det regner, men jeg har sett det verre, sier Sleveland.

Det var 800 personer som hadde bestilt på forhånd