Utsiktens Golfklubb er en av klubbene som deltar. Foto: Privat

Dette blir der andre store stevnet som arrangeres i Kvinesdal i år etter at de i mai var vertsskap for Garmin Norgescup, som er en del av det individuelle norgesmesterskapet.

Torsdag 18. juli starter NM-spillerne med såkalt «innspill», hvor de gjør seg kjent med baneanlegget. Fredag morgen settes så første av i alt fem runder i gang, hvor spillerne skal gå gjennom to runder både fredag og lørdag, før den femte og siste runden går på søndag.

– I alt vil det delta 16 herrelag og seks damelag, hvert lag bestående av inntil fem deltakere (en reserve). Med reserver vil således mer enn 100 golfere skape liv og røre på banen denne helgen, heter det i en pressemelding fra arrangøren.

Med reserver vil således mer enn 100 golfere skape liv og røre på banen denne helgen.

Styreleder Roy Trydal i Utsiktens Golfklubb beskriver turneringen som en fjær i hatten for klubben Foto: Malene Sørensen Lundberg

– Stolte

I pressemeldingen beskriver styreleder Roy Trydal i Utsiktens Golfklubb turneringen som en stor fjær i hatten for klubben at golfforbundet også denne gangen har lagt en større turnering til bygda.

– Dette er virkelig noe vi som klubb kan være stolte av og som bare lar seg gjøre gjennom betydelig frivillig innsats av entusiastiske og arbeidsvillige medlemmer. Det blir også spesielt spennende å se om Utsiktens Golfklubbs eget lag, som rykket opp fra 2. divisjon i 2018, klarer å hevde seg når mange av Sør-Norges beste klubblag inntar golfanlegget på Utsikten, sier Trydal i pressemeldingen.

Laget, som består av Anders Jens Lund, Petter Aamodt, Morgan Håland, Pål Rune Kristoffersen og Harry Lyngsvåg, ser det som en fordel å spille på hjemmebane hvor de allerede har gjennomført flere treningsrunder.

– Jeg har en god følelse og tror vi kan hevde oss godt i dette selskapet selv om det nok blir utfordrende å få en plassering som fører til opprykk til eliteserien. Det ville da også være for godt til å være sant da dette er første sesong klubben stiller i 1. divisjon, sier lagleder Anders Jens Lund i pressemeldingen.

Jeg har en god følelse og tror vi kan hevde oss godt i dette selskapet

– 470 dugnadstimer

For å gjennomføre turneringen har klubben engasjert over 50 frivillige. Når turneringen starter trår turneringsgjengen til som startere, fore caddies, matlaging (lunch), parkeringsvakt, og så videre. Men allerede i forkant har det blitt lagt ned en stor frivillig innsats.

– Eksempelvis har man de siste ukene skiftet ut sanden i bunkerne, en jobb som involverte hele 470 arbeidstimer, dels med spade/grafse/ rake, og dels med gravemaskin, traktor og «gator» (små arbeidsbiler). Nå er klubbens ansatte greenkeepere og sommerhjelpere i gang med å gjøre banen best mulig slik at forholdene blir like og rettferdige for alle spillerne. Vi ser virkelig frem til endelig å sparke dette arrangementet i gang, sier Glen Andreassen, klubbens turneringsansvarlige.

Nå håper de kvindøler og andre stiller opp og støtter opp om arrangementet.

– Dersom «Yr» holder hva de lover så bør dette bli en flott helg også værmessig. Vi oppfordrer derfor innbyggerne i Kvinesdal og omliggende kommuner om å «være nysgjerrige» på hvilket fantastisk anlegg som Utsikten Golfpark er og hvordan god golf spilles, sier Andreassen i pressemeldingen.