Turneringen, som er en del av norgesmesterskapet i golf, arrangeres i Utsikten Golfpark på Skaren siste helgen i mai - lørdag 25. og søndag 26. mai.

– Vi er veldig stolte over at forbundet har valgt vår klubb og Utsikten Golfpark som en av årets lokaliseringer for denne turneringen, sier Glen Andreassen, turneringsleder i Utsikten Golfklubb.

Vi er veldig stolte over at forbundet har valgt vår klubb og Utsikten Golfpark som en av årets lokaliseringer.

Han legger til at det kommer til å kreve stor frivillig innsats av klubbens medlemmer for å gjennomføre turneringen, men at dette er noe klubben får til med en svært engasjert og tjenestevillig medlemsmasse.

– Det er klart at vi synes det er stas, sier turneringsleder Glen Andreassen om at Utsikten Golfklubb og Utsikten Golfpark skal arrangere Garmin-turneringen siste helgen i mai. Foto: Privat

Landets beste

Andreassen forteller at Garmin Norgescup er en nasjonal turnering for landets beste amatører og profesjonelle i regi av Norges Golfforbund.

– Målgruppen er spillere over junioralder som ønsker å konkurrere på et høyt nasjonalt nivå og spillere som ønsker å utvikle seg til å kunne ta steget opp til et høyere internasjonalt nivå. Derfor teller også turneringen på den internasjonale verdensrankingen for amatører - WAGR eller World Amateur Golf Rankings - og inngår i årets Norgesmesterskap, sier turneringslederen.

Første klubb ut er Meland Golfklubb i Bergen allerede 4. og 5. mai. Senere skal spillerne innom gamle Stavanger Golfklubb, Losby utenfor Oslo, Bjåvann i Kristiansand før cupen avsluttes på Gamle Fredrikstad Golfklubb.

– Det er klart at vi synes det er stas å kunne være en del av dette selskapet, sier Andreassen.

Det er klart at vi synes det er stas å kunne være en del av dette selskapet.

Greenkeeper Morris Rodgers fra Skottland fotografert ved hull 1 på Utsikten. Nå håper både han og arrangørene på varmere tider slik at banen blir klar til Garmin-turneringen. Foto: Olav Magne Trydal

Forberedelser

For tiden forbereder klubben seg på å ta imot spillere og medhjelpere. Banemannskapet er godt i gang med å preparere anlegget etter vinteren. Klubben har også forsterket denne delen ved å hente inn greenkeeper Morris Rodgers fra Skottland som sammen med klubbens egen greenkeeper, Steven James, vil sørge for topp spilleforhold.

Greenkeeper i Utsikten Golklub, Steven James, lover å sørge for topp spilleforhold siste helgen i mai. Foto: Privat

Videre planlegges bevertning for alle deltakerne og det settes opp mannskapsliste for alle frivillige som må på plass for å sørge for at arrangementet kan gjennomføres på en forsvarlig måte for både spillere, medhjelpere og tilskuere.

200 gjester

Klubben har mulighet for å stille med inntil to deltakere som må ha et handicap på 4,4 eller lavere. Det har foregått trening gjennom hele vinteren på simulatoren ved Utsikten Hotell for å spisse formen for aktuelle kandidater.

Utsikten Hotell vil også huse flesteparten av spillere, medhjelpere, dommere og funksjonærer fra Golfforbundet.

– At i alt vil vi ta i mot 150-200 gjester. Vi gleder oss til siste helgen i mai og håper at lokalbefolkningen benytter anledningen til å se noen av landets beste spiller i aksjon. Dette blir flott, avslutter Glen Andreassen.