Arrangørene i Utsikten Golfklubb venter tøff konkurranse og mulighet til å se golf på toppnivå når disse golferne til helgen inntar Kvinesdal.

– Topp golf

– Dette er noe som vi nok ikke vil kunne oppleve hvert år på banen her på Skaren, sier klubbens styreleder, Roy Trydal.

Dette er noe som vi nok ikke vil kunne oppleve hvert år på banen her på Skaren.

Mange av deltakerne er potensielle fremtidige proffspillere.

– Det er fullt mulig for de som måtte ønske å oppleve topp golf på nært hold å ta turen til Utsikten Golfpark for å se hva disse spillerne er gode for, sier Trydal.

Greenkeeperen til Utsikten Golfklubb forbereder perfekte greener til helgens prestisjetunge golfturnering. Foto: Privat

Tre runder

Den offisielle turneringen starter tidlig lørdag morgen. Denne dagen går spillerne hele to runder av 18 hull. Turneringen avsluttes med en ny 18-hullsrunde søndag morgen. I tillegg vil de aller fleste av deltakerne innta banen allerede fredag for å gjøre seg kjent med anlegget. Noen av har besøkt banen tidligere eller har bestilt spill tidligere i uken slik at de får en enda bedre kunnskap om de utfordringer og hindringer anlegget på Utsikten byr på.

Første runde i Garmin Norgescup ble avholdt på Meland Golfklubb i starten av mai. Her gikk førsteplass til Ole Berge Ramsnes fra Stavanger Golfklubb, fulgt av Thomas Tollefsen fra Nøtterøy Golfklubb og Eirik Grønhaug fra Haugaland Golfklubb. Både Ramsnes og Grønhaug er profesjonelle golfspillere, mens Tollefsen fortsatt er amatørspiller.

Etter helgen i Kvinesdal går mesterskapet videre til Stavanger Golfklubb i 27.-29. juni. Deretter spilles Garmin Norgescup på Losby, Bjaavann i Kristiansand før man avslutter på Gamle Fredrikstad Golfklubb i september.

Til helgen skal det spilles golf av topp kvalitet i Utsikten Golfpark på Skaren i Kvinesdal. Foto: Privat

Hjemmehåp

Av de 78 som deltar har hele 26 et handicap på null eller lavere. De øvrige deltakerne har alle lavere handicap enn 4,3 - også det golfspillere på svært høyt nivå.

Utsikten Golfklubb stiller med to deltakere: Morgan Håland og Anders Jens Lund.

– Det blir spennende å se hvor langt opp på resultatlisten våre to lokale spiller kommer, sier Trydal, som mener de lokale spillerne har gode muligheter til å hevde seg på sin egen hjemmebane.

Dugnad

Det er mye som skal på plass i forbindelse med et slikt arrangement og mange av klubbens medlemmer har allerede lagt ned et betydelig arbeid med å planlegge og å klargjøre for helgas storinnrykk.

– Vi er heldige i denne klubben som har så mange dyktige og ivrige medlemmer som stiller opp for at klubben skal kunne gjennomføre en slik stor turnering. Det ser foreløpig også ut til at vi har værgudene på vår side. Langtidsmeldingene viser oppholdsvær og noe sol. Vi får håpe på at de har rett. I så fall blir dette en flott begivenhet. Uansett, dette er noe som vi i Utsikten Golfklubb kan være stolte over å kunne gjennomføre, avslutter Roy Trydal.