– 2017 ble et tøft år, men starten på dette året var enda tøffere. Det kan vi takke den tøffe vinteren for. På grunn av snøen og kulden, kom vi i sist vinter sent i gang med utgraving flere steder rundt om i landet. Videre har de aller fleste kommunene bygd ut fibernettet, som igjen betyr at det er blitt færre oppdrag med graving av fibergrøfter. For oss betyr det at vi må se oss rundt og ta på oss flere tradisjonelle graveoppdrag, som opparbeidelse av tomter og veier til hus- og forretningsbygg i tiden fremover, sier Guttorm Lindefjell.

2017 ble et tøft år, men starten på dette året var enda tøffere.

Nøkkeltall fra regnskap

20172016
Sum inntekter39.94741.414
Driftsresultat:1.0254.790
Resultat før skatt9094.671
Årsresultat6913.505

Alle tall i tusen kroner

Hele landet

Den tidligere rallycrossføreren med flere seire bak rattet, har siden 2013 drevet selskapet Lindefjell Maskin AS. Selskapet hadde ved inngangen til 2018 17 ansatte, som har spesialisert seg på graving av grøfter til legging av trekkrør til bredbåndskabler.

– Vår jobb går ut på at vi graver grøften og legger trekkrøret som bredbåndskabelen legges i. Deretter kommer eieren av kabelen og blåser den fra punkt A til B. For tiden har vi fem-seks personer som jobber med å grave kabelgrøfter i Nord-Norge, men ellers er veldig mye blitt bygd ut. Vi har også jobbet med kabler til kraftverk, forteller Lindfjell.

Overtatt Krågeland

Lindefjell har brukt tid til å bygge opp selskapet stein for stein. I 2015 fikk selskapet et solid resultat før skatt på 3,7 millioner kroner.

2016 var toppåret med en omsetning på 41,4 millioner kroner som ga et resultat før skatt på 4,6 millioner kroner. I fjor satt selskapet igjen med 910.000 kroner etter at aktiviteten gikk litt ned i forhold til året før.

Jeg jobber så mye nå at det blir dårlig med tid til bilkjøring.

Sist vinter kastet den 47 år gamle gründeren seg ut i et nytt prosjekt ved Kråkeland alpinsenter som han og en gruppe investorer håper skal skape nytt liv.

– Den siste tiden har vi jobbet med å pusse opp og modernisere varmestua, og til vinteren skal det bli nytt liv i bakken. Jeg jobber så mye nå at det blir dårlig med tid til bilkjøring, ler han.