Det var rundt 70 påmeldte deltakere i alderen 7-14 år, og deltakerne kom fra Mandal, Flekkefjord, Lyngdal, Farsund, Lund og Kvinesdal. Det ble konkurrert i øvelsene bryst, individuell medley, butterfly, fri og rygg.

Første gang i Kvinabadet

Varaordfører Lena Kloster (H) ønsket velkommen til det første karusellstevnet i KVINAbadet, og forteller at det er stas når de kan invitere rekruttsvømmere fra hele regionen til den nye svømmehallen.

– Kvinabadet har økt medlemstallet i svømmeklubben betraktelig siden den ble startet, og da er det gøy at de også får en bredde i tilbudet sitt, sier Kloster.

– Det er også en kjempefin mulighet til å vise frem hallen vi har blitt så stolte av, fortsetter hun.

70 deltakere i alderen 7 til 14 år stupte i bassenget i Kvinabadet lørdag.
Disse svømmerne deltok for arrangørklubben.

Unge lovende

Blant deltakerne i år, var Ole Martin Reppen fra Kvinesdal. Han begynte å svømme for to år siden, og har allerede rukket å bli veldig god.

- Jeg har som mål å bli best, og jeg merker at jeg kommer i bedre og bedre form, forteller han. I dag svømte han 100 meter medley på 1.36, og synes det er gøy når det går bra.

Ole Martin Reppen vil bli best.

Svømmetrener Laila Stordrange er stolt over hva klubben får til. - Vi syns det er gøy når klubben vokser seg stor nok til at vi kan satse nok på å rekruttere og utvikle konkurransesvømmere, forteller hun.

Til LÅMØ

Neste helg skal to talenter fra Kvinesdal svømmeklubb delta på Landsdels Årsklassemønstring i Porsgrunn. Marie Stordrange Halland (født i 2005) og Thanawut Khampu (født i 2008) svømte selvfølgelig begge best i hver sin klasse i Kvinabadet denne helgen, og er klare for å prestere neste helg.

– Målet er jo å komme blant de ti beste i Norge, og ikke bare blant de 24 beste som var det jeg måtte bli for å kunne kvalifisere meg, forteller Halland.

Thanawut har også et mål om å gjøre det bra.

– Målet mitt er jo egentlig å bli god, sier han.

Thanawut Khampu og Marie Stordrange Halland er klare for LÅMØ neste helg, der de skal kjempe blant Norges beste svømmere.

Godt fornøyd

Videre forteller Tom Eirik Tesdal i svømmeklubben i Kvinesdal at de er godt fornøyde med hvor mange som kom på svømmestevnet i Kvinabadet. Svømmeklubben har fått hjelp til å arrangere stevnet fra Flekkefjord svømmeklubb, siden det er første gang de arrangerer, og de setter stor pris på samarbeidet. I vår skal de også være med flekkefjæringene på pinsetur til Danmark.

- Og etter svømmestevnet har vi invitert alle deltagerne til å være med og bade, da vi syns det er greit å få gjort noe sosialt sammen etter konkurranse, forklarer Tesdal.

Tesdal telte over 180 fremmøtte i svømmehallen under stevnet.

– Støtten ungene får er jo helt fantastisk.

Lørdagens svømmestevne var det aller første i regi av Kvinesdal svømmeklubb i Kvinabadet.