Det fremgår av en pressemelding som virksomheten selv sendte ut 1. april.

– Utbyggingen av vindkraftverket vil gi mellom 80 og 100 arbeidsplasser. GIG og entreprenøren Risa AS er i dialog med lokale helsemyndigheter og vil sørge for at alle smitteverntiltak i forbindelse med koronautbruddet blir fulgt, uttaler pressekontakten som ikke er navngitt.

– Vil gi inntekter

I pressemeldingen står det videre at eiendomsskatt vil bidra med om lag åtte millioner kroner årlig i inntekter for kommunene.

– Det har også satt av øremerkede midler til næringsinvesteringer i Kvinesdal gjennom et eget vindkraftfond. Fondet har et samlet beløp på litt over 10 millioner. I tillegg vil prosjektet støtte lokalt næringsliv ved å leie lokaler fra det lokale skianlegget, står det videre.

Ifølge pressemeldingen er det Risa AS som har fått i oppdrag å utføre arbeidet med blant annet utbygging av veier, fundamentet for vindturbinene og installasjon av elektriske kabler for de 19 vindturbinene som utgjør prosjektet. Risa skal kunne begynne arbeidet om kort tid.

De er glade for Risas millionkontrakt for utbygging av Buheii vindpark. Fra venstre: Anleggsdirektør Tommy E. Karlsson, prosjektutvikler Johannes Lundal, kontraktsleder Johannes Olsen og masseberegner Nils Arne Stueli. Foto: RISA

– Kjærkomment

– I disse tider med mye usikkerhet er dette et kjærkomment oppdrag både for oss og lokalsamfunnet, sier direktør for energi og industri i Risa AS, Tommy Emil Karlsson, ifølge pressemeldingen.

Han fortsetter: – Vi legger vekt på å bruke lokale entreprenører for å utføre deler av anleggsarbeidet. Dette gjør vi både fordi det er viktig for oss å fremme lokal sysselsetting og gode ringvirkninger, samtidig er dette et viktig tiltak for å sikre at det ikke foregår spredning av koronaviruset i forbindelse med anleggsarbeidene.

Risa AS forklarer at de vil iverksette flere tiltak for å forhindre smittespredning, inkludert tiltak som forhindrer spredning i planområdet.

– I tillegg vil en ansatt få særskilt ansvar for å sørge for at myndighetenes retningslinjer knyttet til koronaviruset blir fulgt opp til enhver tid. Det er også iverksatt tiltak for å sikre at entreprenører som er involvert i prosjektet kommer fra nærområdet, og at flere servicefunksjoner blir ivaretatt av lokalt personell, står det i pressemeldingen.

Eramet

Det er inngått en avtale om å levere hele produksjonen av kraft på 79,8 MW fra Buheii vindkraftverk til Eramet Norways smelteverk i Norge frem til 2038.

– Dette er den første langsiktige kraftavtalen basert på vindkraft som skal forsyne Eramets industrianlegg. Vår CSR-strategi handler om å bidra til å kutte CO2-utslipp, samtidig som vi sikrer oss konkurransedyktig kraft. Valget av lokale entreprenører er også en viktig del av vår forpliktelse om å være en støttespiller til lokalsamfunnene, uttalte konserndirektør for bærekraft og kommunikasjon i Eramet, Virginie de Chassey.

Vi legger vekt på å bruke lokale entreprenører for å utføre deler av anleggsarbeidet.