Det spørsmålet stiller gruppeleder i Kvinesdal Fremskrittsparti, Linn Anita Reppen Egeland, i en interpellasjon til ordfører Per Sverre Kvinlaug.

– Både du og vi i Kvinesdal Frp deler bekymringen for fremtiden for bygdas videregående skole (Flekkefjord videregående skole studiested Kvinesdal). Vi ser at vedlikeholdsetterslepet er økende, noe som gjør at skolen fremstår som stadig mindre attraktiv, uttaler Reppen Egeland.

Ny rullering

Hun føyer til at skolebruksplanen for alle de videregående skolene i Agder skal opp til ny rullering.

– Vi har en berettiget frykt over at vår skole kan bli nedprioritert igjen, sier hun, og minner om at Tvedestrand har fått en helt ny om moderne skole.

Vi har en berettiget frykt over at vår skole kan bli nedprioritert igjen.

– Det samme har Eilert Sundt ved studiestedene i Lyngdal og Farsund, legger hun til.

Flaggskip

Reppen Egeland påpeker dessuten at Tangen i Kristiansand er et flaggskip med ny og moderne design, og som er en populær skole.

– På trappene står nå også den kombinerte ungdomskolen og videregående skolen i Søgne (Kristiansand Vest) klar og venter bare på at byggingen skal iverksettes, fortsetter gruppelederen.

Hun argumenterer med Kvinesdal Frp har tett og god dialog med partiets fylkestingsgruppe i Agder, og at de ofte drøfter hvordan de sammen kan styrke vår skole.

– Signalene fra våre kolleger i fylkestinget er at de støtter Kvinesdal og er villige til å bruke midler på vedlikehold. Har ordfører og politisk ledelse i Kvinesdal den samme dialog med sine kolleger i fylkestinget, og hva kan ordføreren si om disse samtalene til bekymrede innbyggere som vil bevare vår skole?

– Bred enighet

I spørsmålet til ordføreren, legger hun vekt på at det er bred enighet i Kvinesdal allerede, om at skal man tiltrekke seg elever, så må man ha spennende og fremtidsrettede studieretninger på skolen.

– Som gir læreplass eller muligheten for videre utdannelse. Hvilken dialog har kommunen med næringsliv og offentlige aktører for å gi innspill til fylkeskommunen om hvilke linjer som man bør prioritere?» spør Reppen Egeland.

Brevet avsluttes med at Frp forventer at Per Sverre tar dette opp i Agder KrF:

– Vi i Frp har god dialog med Agder Frp og kommer fortsatt til å ha presset innover i fylket. Det er på høy tid at den videregående skolen blir prioritert.

K24 har foreløpig ikke lykkes med å få en kommentar fra ordfører Per Sverre Kvinlaug.