Lea Regenes (t.v.) og Malin Rennestraum fra Kvinesdal turnforening koste seg på turnstevne. De var skjønt enige i at turn er favorittidretten deres. Foto: Cecilie Nilsen
Turnere fra Flekkefjord svevde også høyt. Foto: Cecilie Nilsen
Turnere fra Flekkefjord i full konsentrasjon før klarsignalet ble gitt. Foto: Cecilie Nilsen
Kvinesdals aspiranter på tumbling-matta. Foto: Cecilie Nilsen
Lea Regenes og Malin Rennestraum gikk stolte sammen med gruppen sin med aspiranter fra Kvinedal turnforening. Foto: Cecilie Nilsen
Det ventes i spenning på klarsignal. Foto: Cecilie Nilsen
244 turnere fra Flekkefjord, Kvinesdal, Mandal, Søgne og Vågsbygd deltok på turnstevnet. Tribunen var fullsatt. Foto: Cecilie Nilsen
Disse gutta fordrev tiden med litt teknologi. Foto: Cecilie Nilsen
Lea Regenes og Malin Rennestraum ventet i fin positur sammen med gruppen sin med aspiranter fra Kvinedal turnforening. Foto: Cecilie Nilsen
Full konsentrasjon hos turnerne fra Flekkefjord. Foto: Cecilie Nilsen
En gruppe med aspiranter fra Flekkefjord vinket til kjente på tribunen. Foto: Cecilie Nilsen
Kvinesdal-turnere ventet på tur. Flekkefjord er i aksjon i bakgrunnen. Foto: Cecilie Nilsen
Kvinesdal-turnere i flotte turndrakter. Foto: Cecilie Nilsen
Mange turnere fulgte med på de andre gruppene. Foto: Cecilie Nilsen

– Det er veldig gøy med turn. Man gjør mange forskjellige ting. Og man skader seg ikke, for trenerne hjelper oss alltid og tar oss trygt imot, smilte Lea Regenes.

Se masse bilder fra turnstevnet i bilderigg ovenfor. Klikk på det første bildet for å få resten frem.

– Turn er gøy fordi man lærer mange ting. Og vi kan vinne. I dag får vi medalje, sa venninnen Malin Rennestraum.

Turnstevne

Begge turnerne var fra en aspirant-gruppe fra Kvinesdal turnforening. Sammen med 242 andre turnere fra både Flekkefjord, Kvinesdal, Mandal, Søgne og Vågsbygd storkoste de seg på turnstevne i Ueneshallen i Flekkefjord på søndag. Både aspiranter, rekrutter og juniorer var i aksjon.

– Turn er favorittsporten min, slo Lea fast.

Turnjentene fortalte at noen triks er litt vanskelige. Men innrømmet at de trener mye for å få det til. Back-flip mente de er det vanskeligste å få til.

På rekke og rad

Foran en fullsatt tribune viste de frem det de har lært både på trampett og tumbling. Da stevnet startet kom alle turngruppene marsjerende inn i hallen. Deretter defilerte de ut igjen, før hver turngruppe ble ropt opp på høyttaleranlegget for sin tur. Turnerne stod pent på rad bak sine trenere og stilte seg like pent på rekke etter at de hadde vært i aksjon.

– Det kan være litt vanskelig å huske rekkefølgen på triksene vi skal gjøre. Og så må vi avslutte fint med en posisjon. Det kan også være litt vanskelig å avslutte med god balanse - særlig etter en flikk-flakk, fortalte Lea.

– Jeg synes også at det er gøy å se på alle de andre turnerne. Men det er aller gøyest å gjøre det selv, sa Malin, og fortalte videre:

– Det kan være skummelt å øve på noe man ikke har gjort før. Men hvis man klarer å lande, blir man kjempeglad.

Spenning

Det er alltid med en viss spenning at jentene venter på klarsignalet, skal vi tro Lea og Malin.

– Musikken bygger seg opp og man står og venter på tur. Da er man litt redd for at man skal feile. Det er veldig spennende, og da kjenner jeg hjertet dunke. Når man er klar og setter i gang - da blir man veldig glad når det går bra, overbeviste Lea.

Fem pokaler

Kvinesdal turnforening tok for første gang hele fem pokaler med seg hjem fra søndagens kretsstevne. Det er rekrutt-trener Veronica Ersland kjempegodt fornøyd med.

– Det er første gang vi får med oss premier hjem fra et slikt stevne, sier Ersland til Kvinesdal24.

Rekruttene - turnerne i 6. og 7. klasse - tok en delt tredjeplass i tumbling og gjorde rent bord i trampett.

– I trampett ble det rett og slett dobbeltseier. Troppen vår var delt i to. Det ene laget vant, mens det andre ble nummer to. Kjempebra, sier Ersland.

Juniorlaget til Kvinesdal turnforening - bestående av utøvere i ungdomsskolen - vant tumbling-konkurransen og fikk andreplass i trampett.

– Kjempebra innsats av alle. I tillegg deltok aspirantene. I den klassen får alle deltakermedalje, opplyser Veronica Ersland.

Se alle bildene i vinduet øverst!