Kvinesdals målscorere Svein Helge Øydna, Knut Birkeland og Tor Magne Nilsen hadde all grunn til å være fornøyd etter lokaloppgjøret mot Lyngdal 1. mai 1983.

De rundt 1.000 tilskuerne fikk se et skikkelig "ta og gi"-oppgjør med mange tøffe taklinger og tette markeringer.

Lyngdal åpnet best, og Jan Sanden var svært aktiv på venstresiden. Etter 27 minutter måtte en Kvinesdal-forsvarer handse for å avverge et Sanden-skudd. Jan Ove Naglestad satte det påfølgende straffesparket i mål.

Det siste kvarteret frem mot pause våknet kvindølene. Utlikningen til 1-1 kom etter 37 minutter. Knut Birkeland snappet ballen etter et skudd fra Jan Ivar Risnes og scoret sikkert etter å ha rundet av keeper.

Bare fire minutter senere gikk hjemmelaget opp til 2-1. Knut Birkeland spilte til Svein Helge Øydna, som tverrvendte og skjøt behersket i mål.

I 2. omgang bølget spillet frem og tilbake, og kampen var helt åpen frem til Tor Magne Nilsen satte "den avgjørende spikeren" i Lyngdalskisten etter 28 minutter. Han fikk skikkelig dreis på et langskudd og ballen satt klistret nede i hjørnet.

Lyngdals redusering til 3-2 kom for sent til at det ble spenning på slutten. Stadionuret viste 88 minutter sa Steven Simonsen satte ballen i mål fra spiss vinkel.

Kvinesdals lovende keeper Arnold Egeland ble kåret til "dagens kvindøl". Også Gunnar Haugland leverte bra spill som midtstopper.

På Lyngdal var det ungguttene Jan Sanden og Cosmo Collett som ble mest lagt merket il.

Urædd vant 4. divisjon i 1983 med 30 poeng, tett fulgt av Larvik Turn og Donn med 29 og 28 poeng.

Kvinesdal ble nummer ni med 24 poeng, med Lyngdal på plassen bak med 21 poeng.