Det bekrefter en av produsentene, Anders Martinsen i produksjonsselskapet Snille Som Lam AS overfor avisen Lister.

Men det er fortsatt mange ting som må på plass før det blir tatt en endelig beslutning på hvor vidt programmet skal lages eller ikke.

– Det er snakk om en stor produksjon, og vi jobber ut fra en tidsplan der vi bør ha ting på plass i løpet av vinteren. Vi er diskusjon med flere mulige samarbeidspartnere, sier Martinsen.

Opptak i sommer?

Etter det avisen Lister forstår ønsker produsentene å gjøre opptak allerede til sommeren. Da vil programmet kunne vises på TV vinteren etter.

Snille Som Lam AS har tidligere produsert to sesonger av TV2-serien «Fjellmat - med Rune & Margit & Moi», med komikeren Rune Andersen, Margit Dale, som er ekspert på tradisjonsmat og kjendiskokken Trond Moi. I «Fjellmat» har trioen laget tradisjonsmat fra fjellheimen, med base i Setesdal.

Serien, som nå sendes i reprise på TV2 er omtalt som en publikumssuksess, med et gjennomsnittlig seertall på cirka 400.000. Med repriser har flere av episodene seertall på opp mot 700.000.

Nå ønsker produksjonsselskapet å lage en tilsvarende TV-serie som de har kalt for «Kystmat», som skal være et matopplevelsesprogram med fokus på rene, tradisjonelle norske smaker og lokale råvarer fra kysten. I tillegg til selve matlagingen og lokal matkultur, er tanken, som i «Fjellmat»-serien at programmene skal by på mange gode historier.

– Vi planlegger å lage tre episoder, med en sendeflate på en time på hver der vi tar utgangspunkt i hele kysten, fra Flekkefjord i vest, og helt til Tvedestrand i øst, forklarer Anders Martinsen.

En slik serie vil sette regionen på kartet, på en helt unik måte, og den vil være like morsom å se for fastboende som for turister.

– Har mye å by på

Etter det avisen Lister erfarer jobbes det med å få med de tre programlederne fra «Fjellmat»-serien også i «Kystmat», men ifølge Martinsen er det så langt ikke noen endelig avklaring på hvem som skal fronte serien på TV.

– Vi har hatt en kjempesuksess med den besetningen vi har hatt til nå, men det er for tidlig å si noe om hvem som blir med denne gangen, kommenterer han.

Det er heller tatt noen beslutning på innholdet i serien.

– Akkurat nå er vi inne i en fase der vi ikke ønsker å utelukke noen kommuner. Alle kystkommunene langs Sørlandskysten er interessante, og Lister-kommunene er naturligvis et område som har veldig mye å by på, både i form av matkultur og historier, sier Martinsen.

Hvis Trond Moi skulle bli med også i «Kystmat»-serien, ser han det som naturlig at Kvinesdal, hvor Moi har sine røtter fra, blir viet oppmerksomhet i en av episodene. Men produsenten mener også at hele kyststripen i Lister, med de sterke kysttradisjonene som finnes her, er et eldorado med tanke på en slik TV-serie.

TV2-serien «Fjellmat - med Rune & Margit & Moi» ble en seersuksess på TV2. Nå ønsker produksjonsselskapet Snille Som Lam AS lage en tilsvarende serie langs Sørlandskysten, der kystkommunene i Lister kan få en sentral plass. Fra venstre: Rune Andersen, Margit Dale og Trond Moi. Foto: Snille Som Lam AS

Finansiering

Parallelt med det innholdsmessige jobbes det også med finansieringen av produksjonen. Produksjonsselskapet har derfor søkt om tilskudd fra flere kommuner, deriblant Lister-kommunene.

– En slik serie vil sette regionen på kartet, på en helt unik måte, og den vil være like morsom å se for fastboende som for turister, mener Anders Martinsen.

I tillegg til ham er Frode Verpe prosjektleder og produsent, Paul-Olav Øien kreativ leder og produsent og Jan Arne Wold produsent. Regissør er Frode Vestad.

TV2-serien «Fjellmat - med Rune & Margit & Moi» ble en seersuksess på TV2. Nå ønsker produksjonsselskapet Snille Som Lam AS lage en tilsvarende serie langs Sørlandskysten, der kystkommunene i Lister kan få en sentral plass. Fra venstre: Rune Andersen, Margit Dale og Trond Moi. Foto: Snille Som Lam AS